Dutch Pastry Team
Dutch Pastry Team
Patisserie verheven tot kunst
Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht ‘patisserie’ verheffen tot kunst. Jaarlijks organiseert het team de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en De Beste Bonbon van Nederland. Dit jaar biedt De Dag van het Ambacht een podium voor deze gerenommeerde wedstrijden. Daarnaast nemen teamleden deel aan (internationale) wedstrijden, verzorgen zij demonstraties, delen kennis en inspiratie, ontwikkelen recepturen en mallen voor sponsoren en vakbladen. De ambitievolle leden doen dit geheel vrijwillig met gezamenlijke doelen; de bakkerij branche in Nederland naar een hoger niveau tillen, (inter-)nationaal de Nederlandse patisserie een hoogwaardige uitstraling geven en de jeugd/vakmensen enthousiasmeren voor verfijnde patisserie.
25 jaar Dutch Pastry Team
25 jaar geleden is het Dutch Pastry Team opgericht met het doel de patisserie in Nederland naar een hoger niveau te tillen en (beginnende) patissiers te enthousiasmeren en inspireren voor dit prachtige ambacht. Dit is nog steeds het uitgangspunt waar ze zich als leden en bestuur graag voor inzetten. Ook het organiseren van de jaarlijkse wedstrijden ‘Dutch Pastry Award’ en ‘Beste Bonbon van Nederland’ behoren tot dat doel.
Tijdens De Dag van het Ambacht wordt er op feestelijke wijze invulling gegeven aan dit bijzondere moment. Wist je dat er twee top-chefs vegan demonstraties verzorgen?
Programma maandag 11 maart
Tijdens De Dag van het Ambacht verzorgt het Dutch Pastry Team een afwisseling programma waarbij zowel de Dutch Pastry Award, de Beste Bonbon van Nederland als interessante demonstraties door topchefs aan bod komen.
10:00 – 11:00
Presentatie kandidaten Beste Bonbon en Dutch Pastry Award
11:00 – 12:00
Beoordeling van de taarten van de Dutch Pastry Award deelnemers
12:30 – 13:15
Demonstratie ‘Vegan in pastry’ door Marike van Beurden
13:30 – 15:00
Beoordeling en jurering Beste Bonbon van Nederland
15:00 – 16:00
Demonstratie ‘Vegan in confectionary’ door Alexandre Bourdeaux
16:30 – 16:45
Prijsuitreiking Beste Bonbon van Nederland
16:30 – 16:45
Prijsuitreiking Dutch Pastry Award
17:00 – 18:00
Borrel
VEGAN DEMONSTRATIES
Bij een 25-jarig jubileum hoort een speciale verrassing. Dutch Pastry Team en het team van De Dag van het Ambacht zetten deze bijzondere gebeurtenis extra kracht bij door twee bijzondere top-chefs naar het evenement te halen. Alexandre Bourdeaux en Marike van Beurden verzorgen op het podium van het Dutch Pastry Team allebei een unieke en inspirerende live demonstratie. Dat is nog eens een traktatie!
Alexandre Bourdeaux
Demo 'Vegan in confectionery'
met zijn passie voor chocolade is Alexandre al jaren actief in de sector. Kom kijken naar zijn demonstratie om de fijne vegan kneepjes van de top-chef met eigen ogen te zien!
Marike van Beurden
Demo: 'Vegan in pastry’
Marike bijt zich samen met een bekende voedingswetenschapper vast in het plantaardige vraagstuk: hoe bieden we vegan opties aan zonder in te leveren op smaak en blijft het product tegelijk ook nog 'clean'. Neem vooral een kijkje bij haar inspirerende demonstratie!
Kom kijken bij de gerenomeerde wedstrijden
DUTCH PASTRY AWARD
Gepassioneerde patissiers nemen het tijdens De Dag van het Ambacht tegen elkaar op. Het thema? Celebration!
BESTE BONBON VAN NEDERLAND
Het creëren, ontwikkelen en maken van een juiste bonbon is ware ambachtelijke kunst. Wie wint deze chocoladewedstrijd?
ER IS ZOVEEL TE ZIEN
Naast de activiteiten van het Dutch Pastry Award zijn er nog meer dingen te ontdekken op De Dag van het Ambacht. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?