Callebaut

Barry Callebaut – Hoogenboom Benelux B.V.

Over ons

Onze Callebaut belofte
Na meer dan 110 jaar, zijn we nog altijd ongeëvenaard in de kwaliteit en toepasbaarheid. Om maar meteen met een indrukwekkend getal te beginnen: zeven op de tien (banket)bakkers, patissiers en chocolatiers in Nederland werken met onze chocolade, cacao en decoratie producten. Onze chocolade is dan ook van de allerbeste kwaliteit en net zo gemakkelijk als breed toe te passen.

Perfecte vloeibaarheid, glans en kraak
Onze Belgische chocolade stond altijd al bekend om zijn verwerkbaarheid. Dat is door de jaren heen geoptimaliseerd tot een perfecte vloeibaarheid en kristallisatie met een mooie glans en een feilloze kraak. Of het nu gaat om puur, melk of wit, je kunt er eenvoudig mee werken en alles mee maken.

Cacaobonen in hun schil geroosterd
De bronnen van onze chocolades liggen in Ivoorkust, Ghana en Ecuador. Hier worden de cacaobonen duurzaam ingekocht in samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation. Sinds 1911 worden in België vervolgens de perfecte blends van die bonen samengesteld. Callebaut roostert als één van de weinige chocolademakers de cacaobonen in hun gehele schil, waardoor alle smaken en aroma’s worden behouden.

Onze hardlopers
Om chocolade voor alle toepassingen geschikt te maken, wordt het in verschillende vloeibaarheden geproduceerd. Maar met de 3 hardlopers 811 (puur), 823 (melk) en W2 (wit), kun je alle kanten op. Deze chocolades zijn gemakkelijk te verwerken en hiermee kun je eigenlijk nooit de mist in gaan.

Een echte innovator
Daarnaast gaan wij als chocolade-innovator steeds weer op zoek naar interessante productintroducties om het assortiment ook relevant te houden voor de nieuwe generatie consumenten. Mooie recente innovaties zijn onze roze Ruby, Gold Karamel en 100%
zuivelvrije NXT melkchocolade.

NIEUW vegan melkchocolade!
Op Bakkersvak staan we exclusief met onze nieuwste 100% zuivel, – en allergeenvrije melkchocolade. Voor de nieuwe generatie consumenten, maar vooral ook voor klanten met allergieën is deze chocolade de perfecte oplossing. De vraag naar allergeenvrije lekkernijen neemt ieder jaar toe. Wij lanceerden vorig jaar een unieke chocoladerange zonder enig spoor van zuivel. Dit maakt het leven van chocolademakers een stuk gemakkelijker! Kom naar het Vegan Plein op Bakkersvak om onze vegan chocolade creaties te proeven en ontvang gratis onze receptengids!

Gemarkeerd product

Innovaties

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top