Co-extrusion technology for packaging food and food supplements in alginate casings
Handtmann Benelux

Co-extrusie technologie voor het verpakken van voedingsmiddelen en voedingssupplementen in alginaat omhulsel

Co-extrusie met biologisch afbreekbaar alginaat biedt een duurzaam alternatief voor plastic. Het ConProSachet-systeem combineert vulling en omhulling in één stap, is flexibel in formaat en won de FoodTec Award 2024. Ontwikkeld door Handtmann en Notpla.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Co-extrusie met alginaatdarmen biedt een duurzaam alternatief voor plastic verpakkingen. Alginaat, een zeewierproduct, is volledig biologisch afbreekbaar en eetbaar, wat plasticvervuiling vermindert en gebruiksvriendelijkheid bevordert. Het co-extrusieproces combineert vulling en omhulling in één stap. Een speciaal gevormde kop creëert een elastisch alginaat omhulsel, dat gevuld, verzegeld en gescheiden wordt in individuele porties.

Het flexibele ConProSachet-systeem produceert diverse sachetformaten met minimale aanpassingen, ideaal voor de voedingsindustrie. Ontwikkeld door Handtmann en Notpla (“not plastic”), integreert het efficiëntie en duurzaamheid.

De gouden medaille van de International FoodTec Award 2024 benadrukt de impact van deze technologie voor een milieuvriendelijke toekomst. Neem contact op met Handtmann Benelux voor meer informatie.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top