Duurzaamheid De Graaf Bakeries

Beschrijving

Duurzaamheid

Klimaatneutraal
Onze bedrijfsvoering was altijd al klimaatbewust en nu is onze ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te produceren. Zónder externe compensatie, mét optimale warmte terugwinning en gebruik van duurzame energiebronnen.

Gezondere leefstijl
Suiker-, vet- & vezelinname
We zijn ons ervan bewust dat we geen fruit verkopen. Te hoge suiker- en verzadigd vetinname veroorzaakt obesitas en hart- en vaatziekten. We nemen onze verantwoordelijkheid door gezondere alternatieven te bieden met minder toegevoegde geraffineerde suiker, minder verzadigd vet, meer vezels en portiecontrole tijdens genietmomenten.

Minder verspilling
Voedselproductie vraagt veel van onze aarde. We zijn dan ook zuinig op onze eetbare grondstoffen en eindproducten. Voedselverspilling willen we voorkomen en continu verminderen. Daarna zetten we restanten om, in opnieuw bruikbare grondstoffen.

Tenslotte komt het uiteindelijke productafval zonder vlees in diervoeding. Afval mét vlees gaat naar de biovergisting. Zo zetten we alle grondstoffen zo hoogwaardig mogelijk in.

Slimmer verpakken: Reduce, Reuse, Recycle
Onze lekkere producten verdienen een veilige, beschermende verpakking om verspilling te voorkomen. Toch willen we het gebruik van papier en plastic verminderen. Dat wát we gebruiken moet 100% recyclebaar zijn én zo veel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt.

Eerlijke korte keten
Wij staan voor een eerlijke beloning van boeren (voor suiker, graan en boter), het stoppen van ontbossing (voor palmolie) en diervriendelijk produceren.

Lokaal
We kopen grondstoffen zoveel mogelijk binnen Nederland en Europa, als dat kan. Dit bevordert de ketentransparantie en leverbetrouwbaarheid. Bovendien minimaliseren we zo transportafstanden.

Media

Deel op Social Media

Scroll naar top