Wat begon als een zoektocht naar een lekkere gluten- en lactosevrije taart, groeide in bijna tien jaar uit tot het succesvolle bakkerijconcept Rose&Vanilla. Dit is de ‘uit de hand gelopen hobby’ van Daphne Giesbergers, die haar man Erik de Wit meenam in haar avontuur. Door de toenemende vraag naar smaakvolle veganistische, gluten- en lactosevrije producten blijft de bakkerij hard groeien. Opschalen is noodzakelijk, maar het ambachtelijke karakter en strikte richtlijnen blijven gewaarborgd.
Het idee ontstond vanuit hun kinderen, die lactose-intolerant zijn en waarvan de jongste ook een glutenallergie heeft. Omdat ze geen lekkere taart konden vinden, begon Daphne te experimenteren. Van zelf bakken groeide het bedrijf via een taartencafé in Utrecht en steeds meer verkooppunten. “Alles ging stap voor stap en doordacht. We willen volledige controle over de productie en besteden veel tijd aan productontwikkeling,” zegt Erik.
Om efficiënter te werken, investeerde Rose&Vanilla in een Handtmann Vulmachine VF608. “Voorheen duurde het vullen van trays zes uur, nu slechts anderhalf tot twee uur, met bijna dubbele capaciteit,” vertelt Daphne enthousiast. De samenwerking met Handtmann Benelux werd aangeraden door Nico Meijles van Holtkamp Horeca, die de twijfels over automatisering wegnam.
Dankzij de lease- en abonnementsvormen van Handtmann was er geen hoge aanschafprijs nodig, wat vooral voor groeiende bedrijven een uitkomst is. “We kunnen de vraag nu beter aan en doorgroeien zonder concessies te doen in smaak en kwaliteit,” aldus Daphne. Met strategische samenwerkingen en betrouwbare partners zoals Handtmann Benelux blijft Rose&Vanilla klaar voor de toekomst.