Belevenisplein

Belevenisplein

Zien, horen, voelen, ruiken en met een beetje geluk zelfs
proeven. Soms worden moeilijke onderwerpen zoveel tastbaarder door ze gewoon te ervaren. En dat is precies wat er op het Belevenisplein én bij het Bakery
Institute gebeurt. Door je zintuigen te prikkelen, dagen we je uit buiten je
gebaande paden te denken én handelen. 

Hieronder 

 

Programma

10:30 uur | Carlo Midiri
In het thema van de showtafel (bruiloft) maakt Carlo Midiri een buche. Hij bespreekt verschillende technieken en maakt er een heus feestje van. 

11:30 | Robin Hoedjes
Een chocoladereep deluxe. Dat is wat Robin Hoedjes laat zien tijdens zijn demonstratie. Met verschillende tips en tricks laat hij zien hoe je de chocolade op smaak kunt brengen met golden caramel, guanduja en kokos. Kom en proef de verschillen! 

12:30 | Bart de Gans & Kiki Suijkerbuijk
Hoe zorg je ervoor dat een travellers cake lang houdbaar blijft én lekker smaakt? Bart en Kiki nemen je mee in de wereld van deze cake en laten je zien hoe je het gewenste effect kunt bereiken. 

13:30 | Ramon Huigsloot 
Ramon gaat een prachtig dessert in een glas maken, met verschillende lagen en bereidingen van sinaasappel. Denk bijvoorbeeld aan gekonfijte sinaasappel, caramel en granite. 

14:30 | Boudewijn Nijmeijer 
Boudewijn is terug van weggeweest! Hij heeft kennis en inspiratie opgedaan in Dubai en maakt op Bakkersvak een hartige tartelette. 

15:30 | Ymke Buelens 
Chocolade in patisserie. Een overheerlijke combinatie. Ymke geeft het een verrassende twist door te spelen met smaken. Op de beurs maakt ze een chocoladetaartje met softgrain erin verwerkt, met een vulling van chocolade, ananas en koriander. 

10:30 – 12:30

Beoordeling van de showstukken.

13:00 | Peter Remmelzwaal 
Tijdens deze demonstratie laat Peter je zien hoe je het mooist een dessertbord opmaakt. 

14:00 | Maurits van der Vooren 

15:30 | Prijsuitreiking Dutch Pastry Award 

11:00 – 12:00 | Jurering bonbons 

13:00 | Bart de Gans & Ymke Buelens 
Bart en Ymke laten je allerlei verschillende varianten bonbons zien. Dit doen ze met de nieuwste bonbonvorm van het Dutch Pastry Team. 

14:00 | Kiki Suijkerbuijk en Robin Hoedjes 
Tijdens deze demonstratie maken Kiki en Robin een overheerlijke tartelette. Een klein éénpersoons taartje die zowel hartig als zoet kan zijn. Kiki en Robin kiezen voor zoet!

15:30 | Prijsuitreiking De Beste Bonbon

Tijdens deze laatste beursdag slaan het Dutch Pastry Team en het BoulangerieTeam de handen in één. Samen maken ze een product op het gebied van viennoiserie. Het BoulangerieTeam zorgt hierbij voor de basis van het product, terwijl de patissiers de laatste hand aan het product zullen leggen. 

BoulangerieTeam

Ook tijdens Bakkersvak 2020 is het BoulangerieTeam weer aanwezig om de bezoekers te verrassen. Dit keer gaan de boulangers Kris Huijsman en Gerrit Huckriede aan de slag met het centrale thema van de beurs: ‘Durf te kiezen!’ Het wordt voor bakker ondernemers steeds belangrijker om een keuze te maken. Keuze op het gebied van assortiment: ga je specialiseren of ga je de breedte in met het assortiment. Maar ook op het gebied van creativiteit. En juist die creativiteit zie je terug op de showtafels van het BoulangerieTeam. Er ligt een assortiment broden, hartige taarten viennoiserie producten. De basis ligt veelal bij BT80, een uniek grijstintenmeel met een veelzijdig karakter en bovendien een pure smaakmaker die speciaal voor het team is ontwikkeld.

Dutch Pastry Team

Het Dutch Pastry Team is er als oude en vertrouwde partij ook weer bij. Zij gaan het Belevenisplein vullen met demo’s en wedstrijden. Kiezen staat ook bij het team centraal. Twijfel je over een toekomstige keuze? De leden van het Dutch Pastry Team staan klaar voor een goed gesprek over deze keuzes. Bij de demonstraties laten de leden diverse technieken zien met diverse grondstoffen. 

Bakery Institute

Het Bakery Institute pakt dit jaar weer groots uit met haar stand. Ze laten zien hoe je door samenwerken meer voor elkaar kunt krijgen! Op de beurs zoomt het Bakery Institute in op de thema’s biologisch, oude granen, glutenarm en vegan. Zowel in boulangerie als patisserie is er over dit thema te leren op hun beursstand die ook wel ‘de Open Bakkerij’ wordt genoemd. De docenten en studenten gaan namelijk live aan de slag met deze onderwerpen. Een echte hands-on experience! 

Scroll naar top