Smaak & Kennisplein

Praktische demonstraties vanuit dawn foods en royal steensma

Op het Smaak & Kennisplein, georganiseerd door Dawn Foods en Royal Steensma, kun jij live demonstraties bijwonen en ontdekken hoe de nieuwste technieken en producten in de praktijk worden toegepast. In deze speciaal ingerichte zone, uitgerust met de nieuwste machines en materialen, delen experts hun kennis en vakmanschap. Dit is dé plek om inspiratie op te doen, nieuwe vaardigheden te leren en direct te zien hoe ambacht en innovatie samenkomen op de beursvloer.

Behoefte om aan de slag te gaan

Bakkers, patissiers en ijsbereiders leren het liefst door te doen. De behoefte om meer praktische workshops en demonstraties tijdens Bakkersvak werd daarom steeds groter. Om in te spelen op deze behoefte introduceren we dit jaar het Smaak & Kennisplein.  Linda van der Windt, Account Manager bij Bakkersvak & IJs-Vak, geeft aan: “het creëren van een unieke beleving voor onze bezoekers staat centraal in wat we doen. De Smaak & Kennispleinen geven ons de mogelijkheid om samen met onze exposanten iets speciaals neer te zetten. Ik kijk er naar uit om met onze exposanten samen te werken en deze pleinen te creëren om zo de beursvloer meer vorm te geven.”

Over het programma

Dawn Foods en Royal Steensma verzorgen dit jaar op Bakkersvak het smaak- en kennisplein. Romy Uijen, Applicatiespecialiste bij Dawn Foods, zal op 9, 10 en 11 maart 2025 drie keer per dag een demonstratie verzorgen op het gebied van ijs en “Gebak voor iedereen”. Romy laat in een korte demo zien hoe je de Souplesse van Royal Steensma op een gemakkelijke manier kunt gebruiken voor het maken van ijsbonbons. Daarnaast is er de mogelijkheid om ons nieuwe ijsconcept ‘Bella Stracciatella’ te proeven. 

Ook zal Romy een aantal gebakjes demonstreren binnen het thema “Gebak voor iedereen”, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse plant-based mixen van Dawn, aangevuld met de Vegantop van Debic. Romy laat zien dat het creëren van een plant-based aanbod dat voor iedereen geschikt is echt niet moeilijk hoeft te zijn en ook nog eens ontzettend lekker is.

Bekijk hieronder het volledige programma tijdens Bakkersvak en IJs-Vak:

Romy Uijen – Applicatiespecialiste Dawn Foods

Romy Uijen (28) is patissier bij Dawn Foods. In Eindhoven volgde ze de driejarige opleiding tot banketbakker waarna ze zich tot meesterpatissier specialiseerde in Brugge. Romy heeft als patissier en ijsbereider gewerkt in Amerika, Londen en bij een internationale ijsspecialist. Bij Dawn Foods houdt zij zich bezig met productontwikkeling, testen en het creëren van nieuwe recepten voor bakkers, patissiers en ijsbereiders.

Programma Smaak- en kennisplein

Vrije inloop! Let op, vol = vol.

Sfeerimpressie

Praktische workshops en demonstraties
violife professional bakker
Bakkersvak Smaak & Kennisplein

Voordelen van Smaak & Kennisplein

Praktische bijdrage aan het inhoudelijke programma
Exposanten kunnen hun vakkennis en technische expertise delen met een betrokken publiek, wat het beursprogramma verder versterkt.

Leveren van praktische handvatten
Bezoekers leren nieuwe technieken en vaardigheden die ze direct in hun eigen werk kunnen toepassen.

Bruisend middelpunt
Het Smaak & Kennisplein fungeren als trekpleisters op de beursvloer door actieve en dynamische demonstraties en workshops.

Deelnemers

Meer weten over de deelnemers? Klik op hun logo voor meer informatie. 

Deelnemen aan het Smaak & kennisplein?

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan het Smaak & Kennisplein kunnen contact opnemen met Account Manager Linda van der Windt via linda.vanderwindt@easyfairs.com.

ER IS ZOVEEL TE ZIEN

Naast Smaak & Kennisplein zijn er nog veel meer dingen te ontdekken op Bakkersvak & IJs-Vak. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen? Bekijk onze programmapagina