Spronk Bakkerijmachines: partner in techniek en vertrouwen

spronk bakkerijmachines bakkersvak

Spronk Bakkerijmachines: partner in techniek en vertrouwen

Tijdens Bakkersvak & IJs-Vak 2025 spraken we met Bianca Bisschop van Spronk Bakkerijmachines op hun drukbezochte stand. Tussen de demonstraties van innovatieve apparatuur en gesprekken met nieuwsgierige bezoekers namen ze de tijd om hun verhaal te delen.

Een familiebedrijf met vakkennis

Al bijna 60 jaar is Spronk Bakkerijmachines een vertrouwde naam in de bakkerijbranche. Als derde generatie familiebedrijf combineert Spronk technische expertise met een persoonlijke benadering. Of het nu gaat om het leveren van een nieuwe opbolmachine of het onderhouden van een complete bakkerijlijn: Spronk biedt niet alleen de techniek, maar ook de zekerheid van een duurzame samenwerking.

Totaalleverancier voor de bakkerij

Met een breed assortiment aan nieuwe, gebruikte en gereviseerde machines biedt Spronk maatwerk voor elke bakkerij. “We hebben meer dan 400 machines online staan en in onze hallen van zo’n 1500 vierkante meter,” vertelt Bianca Bisschop, commercieel medewerker binnendienst. Op Bakkersvak & IJs-Vak presenteerde Spronk Bakkerijmachines een aantal machines: “Hier komen onze klanten en leveranciers. Het is mooi om mensen persoonlijk te leren kennen. Zeker als je ze normaal alleen aan de telefoon spreekt.”

Praktisch en innovatief machineaanbod

Op de stand van Spronk is het continu druk, en dat is niet zonder reden. Veel bezoekers komen gericht voor specifieke machines die nog niet veel in Nederland te zien zijn. Denk aan de Pie Tart Press, die deegbodems in vormen perst, of de excentrische opboller die tot wel 2000 deegbollen per uur verwerkt. Andere populaire machines zijn de Krumbein taartsnijmachine en een veelzijdige broodjessnijmachine. “Klanten hebben van tevoren al informatie gekregen en komen hier kijken hoe het werkt.”

Techniek met service als belofte

Wat Spronk Bakkerijmachines onderscheidt, is niet alleen het brede aanbod, maar vooral de betrokkenheid bij de klant. Met decennialange ervaring verzorgt het team deskundige storings- en onderhoudsservice. Het bedrijf treedt op als partner binnen het machinepark van de klant, denkt actief mee, schakelt snel en richt zich altijd op gebruiksgemak en bedrijfscontinuïteit.

Een stand vol beweging en gesprekken

Tijdens evenementen en beurzen is de stand van Spronk een plek waar techniek en ontmoeting samenkomen. Klanten komen kijken, vergelijken, vragen stellen en vooral: inspiratie opdoen. Want of het nu gaat om het automatiseren van productie of het vinden van een tweedehands oplossing voor een specifieke taak: Spronk Bakkerijmachines denkt mee. En dat al bijna 60 jaar lang.

Bekijk hier het interview:

Het ambacht blijven proeven, beleven en versterken

Ook in 2026 het ambacht proeven, beleven én versterken?

Dat kan op 1 en 2 maart tijdens De Dag van het Ambacht! Een kleinschalig en smaakvol evenement voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders, waarbij proeven centraal staat.

Ontmoet collega’s, bezoek de vakwedstrijden, doe nieuwe ideeën op en laat je zintuigen prikkelen.