bv insta wall (40)

Interview met Bakels Senior tijdens Bakkersvak & IJs-Vak 2023

Heb jij Bakels Senior op het Veganplein tijdens Bakkersvak & IJs-Vak gezien? Met het Veganplein zetten we drie dagen lang plantaardige producten en ingrediënten in de spotlights. Hier toonden Bakels Senior de nieuwste grondstoffen op het gebied van vegan en vertelden ze over hun manier van groen ondernemen. Wij spraken met Wiljan van der Linden, Product & Promotie leider bij Bakels Senior.

Bakels Senior werd in 1904 opgericht door Hendrik Adrianus en Bernardus Johannes Bakels Senior in Amsterdam en verzorgen nu al bijna 120 jaar allerlei grondstoffen voor de bakkerijsector. Aangezien er steeds meer vraag is naar vegan opties, en deze vaak ook nog eens duurzamer zijn, besloot Bakels dit jaar mee te doen aan het Veganplein. Hier lieten ze zien dat vegan niet alleen haalbaar en duurzaam is, maar ook harstikke lekker!

Bakels Senior komt graag naar Bakkersvak & IJs-Vak, vertelt Wiljan van der Linden: “Het is de enige beurs in Nederland die landelijk is voor alle bakkers, je ziet ook dat alle bakkers hier vertegenwoordigd zijn die drie dagen dat het gevoerd wordt. Ik vind als bedrijf moet je hier ook gewoon staan.” Bakels Senior presenteerde op het Veganplein onder andere een bavaroise, die bezoekers op een ludieke, duurzame manier konden proeven. De bavaroise is niet op basis van room of melk, maar gemaakt van alleen plantaardige ingrediënten.

Over de combinatie van de bakkersbranche en de ijsbranche vertelt hij dat het zowel een uitdaging is als een inspiratiebron, ze kijken namelijk graag hoe ze als bakkersbedrijf ook wat kunnen betekenen voor de ijssector.

Helaas heeft net als ieder ander bedrijf Bakels Senior wel last van de fluctuerende grondstofprijzen. Wiljan vertelt dat niets echt zeker is in deze tijd, maar waar de grondstofprijzen omlaag gaan maken ze ook aanpassingen in de prijzen van hun producten.

Bakels Senior is niet alleen duurzaam bezig met hun vegan producten, ze leggen ook zonnepanelen aan op hun daken. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook handig met de huidige energieprijzen.

Graag bedanken we Bakels Senior en Wiljan van der Linden voor hun tijd en deelname aan Bakkersvak & IJs-Vak 2023.

Bekijk hieronder het gehele interview met Wiljan van der Linden.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top