Interview met Chef Cookie tijdens Bakkersvak & IJs-Vak 2023

Tijdens het 10-jarig jubileum van Bakkersvak & IJs-Vak kon je het bedrijf Chef Cookie voor het eerst te vinden op de beursvloer. Hun speciale koeken werden op het marktplein enthousiast ontvangen door bezoekers. Wij spraken met Sasja Roodenrijs, eigenaar en oprichter van Chef Cookie, over haar bedrijf en ervaringen op Bakkersvak & IJs-Vak 2023.

Chef Cookie is begonnen als een webshop voor koeken met allerlei soorten vullingen. Hiervoor bakte Sasja samen met haar vriend in hun appartement alle koeken voor de binnenkomende bestellingen. Het ging echter zo goed dat de bestellingen haast niet meer bij te houden waren. Daarom besloten ze uiteindelijk toch maar om de productieplek te verhuizen en aan de slag te gaan samen met een team. Zo kon Chef Cookie door blijven groeien en naar het bedrijf wat het nu is.

Over de beslissing om mee te doen op het marktplein van Bakkersvak & IJs-Vak vertelt Sasja, “Wij hebben van origine een webshop, alleen we willen ons eigenlijk dit jaar meer op de back to back verkoop gaan richten. En dan is Bakkersvak natuurlijk een hele mooie gelegenheid om je te laten zien en te introduceren in een hele grote wereld. Zo doende dat we er voor gekozen hebben om dit jaar hier te gaan staan.”

Wat bijzonder is aan de productie van deze koeken, is dat de ovens van Chef Cookie maar een keer in de week aanstaat. Daarnaast hebben ze ook alleen elektrische ovens. Met deze combinatie kunnen ze voor lagere productiekosten zorgen op het gebied van energie. Wel blijven grondstoffen een lastig onderdeel. Sasja vertelt dat de prijzen haast iedere week veranderen. Ze probeert hier rekening mee te houden, maar dit blijft lastig.

Personeelstekort is gelukkig iets waar ze geen last van hebben bij Chef Cookie. Dit komt wellicht ook omdat ervaring niet belangrijk om bij hun te komen werken. Ze vinden het namelijk veel leuker om jou zelf wat bij te kunnen brengen en je al doende te laten leren. Wel merken ze dat andere bedrijven last hebben van een personeelstekort.

“Vele winkels en bedrijven hebben daar last van. Die hebben niet de tijd, of het geld, of het personeel om spullen te maken en ik denk dat wij dan een hele mooie aanvulling zijn op het assortiment. Dat je iets hebt dat kwaliteit heeft, waarvoor je eigenlijk zelf niet zoveel voor hoeft te doen, want dan doen wij het voor je.” Legt Sasja uit.

Bedankt Sasja Roodenrijs en Chef Cookie voor jullie deelname aan Bakkersvak & IJs-Vak 2023.

Bekijk hieronder het hele interview met Sasja Roodenrijs.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top