Interview met Vipam tijdens Bakkersvak & IJs-Vak 2023

Tijdens afgelopen editie van Bakkersvak & IJs-Vak was natuurlijk Vipam niet te missen! Zij waren niet alleen als exposant aanwezig, maar ook als trotse partner van het Dutch Pastry Team. Wij spraken met Arjan van de Rovaart, directeur van Vipam, over zijn bedrijf en hun ervaringen op Bakkersvak & IJs-Vak 2023.

Het familiebedrijf Vipam verzorgt al ruim 60 jaar ingrediënten, hulpmiddelen en decoraties voor de patisserie, chocolaterie, banketbakkerij en ijsbereiding. Ze begonnen in 1960 met de verkoop van pectine en bindmiddelen voor bakkerijen. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot het grootse bedrijf dat we nu kennen. Waar Vipam vooral bekend om staat is het zeer brede assortiment dat ze aanbieden. Alles wat je nodig kunt hebben voor jouw patisserie, chocolaterie, banketbakkerij of ijsbereiding is hier te vinden. Ook voor vegan opties kun je bij Vipam terecht, in het assortiment zijn onder andere vegan chocolade en tartelettes te vinden.

In het interview vertelt Arjan van de Rovaart over het belang van Bakkersvak & IJs-Vak voor Vipam en hun doelgroep. “Bakkersvak is de beurs voor ons vanwege het feit dat hier onze doelgroep komt, zowel op het gebied van patisserie, ijs als chocolaterie.”, vertelt van de Roovaart. Vipam hecht er veel waarde aan om hun producten fysiek te kunnen tonen en persoonlijke toelichting er over te kunnen geven. Ook vinden ze het goed om te zien dat er veel personeel en soms ook familie mee komt met de bezoekers. Dit toont voor betrokkenheid in de branche.

Personeelstekort en hogere grondstofprijzen kwamen ook aan bod in het interview. Vipam heeft gelukkig zelf geen last van het personeelstekort, geeft van de Rovaart aan. Ze merken het echter wel bij hun klanten. Ze doen hierdoor extra hun best om de leerlingen die Bakkersvak bezoeken te inspireren voor het vak. De hogere grondstofprijzen zijn voor het bedrijf echter wel te merken. Ze proberen hierdoor nog meer kwaliteit te geven aan hun klanten.

Wat ook bijzonder is om te vermelden is dat Vipam sinds 1 maart 2020 ook officieel partner is van het Dutch Pastry Team. Tijdens Bakkersvak & IJs-Vak werden dan ook verschillende demonstraties gegeven door het Dutch Pastry Team, waarbij zij producten van Vipam gebruikten om hun mooie creaties te maken.

sweets table

Vipam was niet enkel in de hal op een stand te vinden tijdens Bakkersvak & IJs-Vak, maar ook op het Veganplein. Daarnaast was Vipam ambassadeur op Bakkersvak & IJs-Vak; de mooiste creaties stonden tentoongesteld op de Sweets Table in de Welcome Area.

We bedanken Vipam en Arjan van de Rovaart voor hun tijd en deelname aan Bakkersvak & IJs-Vak 2023.

Bekijk hieronder het hele interview met Arjan van de Roovaart.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top