Tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025 was het Dutch Pastry Team prominent aanwezig met indrukwekkende demonstraties, spannende wedstrijden en inspirerende patisseriecreaties. Gedurende drie dagen stonden vakmanschap en innovatie centraal op de beursvloer.
Demonstraties – zondag 9 maart
Op zondag gaven leden van het Dutch Pastry Team diverse demonstraties waarin zij hun expertise en creativiteit deelden met het publiek. De dag begon met Noa Vlemmix en Rostriana Permatasari, die een verfijnd trio van Amuse Bouche/Friandises presenteerden, geïnspireerd op de Indonesische keuken. Andere hoogtepunten van de dag waren:
-
Joeri Vandekerkhove: Patisserie Lente inspiratie
-
Robin Hoedjes: De klassieker: hazelnoot Progress taart in een vernieuwd jasje
-
Luuk Renckens: Dessert op bord met innovatieve chocolaterietechnieken
-
Kiki Suijkerbuijk: Pistache mango entrement
De dag werd afgesloten met een tweede demonstratie van Noa en Rostriana, waarin zij opnieuw lieten zien hoe traditionele smaken met moderne technieken tot leven komen.

Demonstraties Dutch Pastry Team
Wedstrijd Dutch Pastry Award – Maandag 10 maart
Maandag stond volledig in het teken van de prestigieuze Dutch Pastry Award, dé patisseriewedstrijd van Nederland. Gepassioneerde patissiers gingen de strijd aan om de titel ‘Beste Patissier van Nederland’ en een plek als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team.
Dit jaar stond de competitie in het teken van het thema ‘vintage’. De deelnemers wisten dit op creatieve wijze te vertalen naar schitterende showstukken. De jury, bestaande uit experts uit het vakgebied, beoordeelde de creaties op afwerking, kleurgebruik en smaak.
Na een intensieve jurering werd Serena van Breukelen uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Pastry Award 2025. Haar showstuk wist de jury te imponeren met een perfecte balans tussen ambacht en innovatie. Daarnaast won ze ook de social media award.
De top drie van de Dutch Pastry Award 2025:
-
Serena van Breukelen – Winnaar
Lorentz de Meyer – Tweede plaats
-
Femke van der Muuren – Derde plaats

Serena van Breukelen is de winnaar van de Dutch Pastry Awards
Bekijk hierboven het interview met winnares Serena van Breukelen
De Beste Bonbon van Nederland – Dinsdag 11 maart
Op dinsdag werd de competitie voortgezet met de verkiezing van ‘De Beste Bonbon van Nederland’. De finalisten presenteerden hun creaties aan het Dutch Pastry Team, die hen beoordeelde op presentatie, smaak en innovatie.
De winnaar van 2025 werd Nina van Galen, die met haar sublieme smaakcombinaties de jury overtuigde. “Ik ben er helemaal stil van, ik kan het niet geloven,” reageerde Nina emotioneel na de bekendmaking.

Winnares Nina van Galen
Trots op samenwerking met het Dutch Pastry Team
Als organisatie van Bakkersvak en IJs-Vak zijn we enorm trots om deze prachtige wedstrijden en demonstraties te faciliteren op Bakkersvak en IJs-Vak. De samenwerking met het Dutch Pastry Team is al jarenlang een waardevolle toevoeging aan ons evenement en we kijken ernaar uit om hen de komende jaren opnieuw te verwelkomen op Bakkersvak en IJs-Vak én tijdens de Dag van het Ambacht.