vipam vegan is geen trend

Vipam verwacht toename vraag naar vegan in 2025: Vegan is geen trend

De Dag van het Ambacht stond in het teken van vegan, allergenenvrij en duurzaam ondernemen. Vipam was aanwezig tijdens dit event als deelnemer aangezien het familiebedrijf zich naast het verlenen van service en innovatie, zich in deze tijd al druk oriënteert op vegan alternatieven. Selena Blansjaar, marketing & e-commerce bij Vipam licht toe: “Veganproducten zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van elke voedselproducent dus ook de bakker en banketbakker, chocolatier of ijsbereider.”

Daarmee zet Vipam het statement “vegan is geen trend” en verwacht dat ook in 2025 de vraag naar vegan opties alleen maar zal toenemen. De aanpassing naar het aanbieden van verse vegan producten binnen de bakkerijen, ijssalons en chocolatiers is op dit moment nog niet aan de orde. Blansjaar vertelt verder: “Er is een groep die dit met beiden handen aanpakt en de groep die nog afwacht en het eventueel wil aanbieden als het suikervrije gebak van vroeger wat je nog ergens in de vriezer neerzet.”

vipam vegan chocolade

Vipam daagt daarmee de industrie uit om vegan onderdeel te maken van het standaard assortiment. “Vegan kan je zo gevarieerd inzetten en ook lekker maken en luxe afwerken dat het niet misstaat naast het overige assortiment” vervolgt Blansjaar. Meer weten over Vipam en de vegan opties die worden aangeboden? Bekijk hier de website.

vipam logo

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top