11 03 2024 klein 401

De IJsVak-wedstrijden van meesterlijk niveau

Tijdens de IJsvak wordt ook de jaarlijkse wedstrijd gehouden om het lekkerste Meesterlijke IJsje. Hieraan nemen alle bij het Gilde van  Meesterijsbereiders aangesloten deel. De opdracht is simpel; welke Meester maakt het lekkerste ijsje van dit jaar. Natuurlijk doen de Meesters hun best om een heel vernieuwend en vooral lekker ijsje te maken. Er worden uitsluitend verse producten gebruikt en halffabrikaten zijn bij deze wedstrijd niet toegestaan. Tijdens de IJs-Vak beurs mogen de bezoekers al deze ijsjes beoordelen en een keuze maken welke zij het lekkerst vinden. Het doel van deze wedstrijd is om ijsbereiders te motiveren om, na het behalen van het diploma ijsbereider, verder te gaan met bijvoorbeeld de cursus gespecialiseerd ijsbereider, maar ook om andere cursussen en workshops te volgen. Eigenlijk het liefst zien de Meesterijsbereiders dat de aankomende jaren meerdere vakbroeders zo veel bij leren en gemotiveerd zijn dat ook zij opgaan voor de titel Meesterijsbereider. 

De winnaars van editie 2024;

3. Hans Kennis uit Eersel met Citrus van Valencia

2. Mark van Gaal uit Haps met Pornstar Martini

1. Luc Blok uit Wassenaar met Karamel- Pecan

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders
Om de titel Meesterijsbereider goed uit te dragen binnen en buiten de ambachtelijke ijssector hebben zij het initiatief genomen het Gilde van SVH Meesterijsbereiders op te richten. Alle ijsbereiders die in de toekomst hun Meestertitel behalen, kunnen/mogen lid worden van deze vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de ambachtelijke ijsbranche. Alle Meesterijsbereiders spannen zich namens de vereniging in om het imago van het vak of het onderwijs te versterken en ontwikkelen hiervoor diverse initiatieven en rollen, zoals de inzet voor de jaarlijks georganiseerde IJsVak-wedstrijden.

11 03 2024 klein 402
11 03 2024 klein 401
11 03 2024 klein 404

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top