bakkersvak

Persbericht | Bakkersvak 2023 staat in startblokken met groots programma

GORINCHEM – De tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak staat op het punt van beginnen. Van zondag 5 tot en met dinsdag 7 maart bruist Evenementenhal Gorinchem van de activiteiten voor de (ambachtelijke) bakkers en ijsbereiders. Zo is er een veganplein, marktplein, kennistheater en ijs-vakwedstrijden, het werklokaal en Pakhuis Marketing. De Dutch Pastry Awards en Beste Bonbon maken vanzelfsprekend ook dit jaar weer deel uit van het beursprogramma.
bakkersvak2020

Elk jaar organiseert Het Nederlands Patisserie Team de Dutch Pastry Award. Dit is dé patisserie wedstrijd in Nederland en de hoogst haalbare wedstrijd op het gebied van patisserie. Jaarlijks nemen gepassioneerde patissiers het tegen elkaar op met één doel; nummer 1 patissier van Nederland worden en toetreden als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. De showstukken vormen ieder jaar weer één van de hoogtepunten van vakbeurs Bakkersvak. Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit en originaliteit. Dit jaar laten de acht deelnemers hun fantasie los op het thema ‘Muziek’. De uitreiking is op maandag 6 maart om 15.30 uur.

De ‘Beste Bonbon van Nederland’ is een prachtige chocoladewedstrijd, gestart in 2020. Jaarlijks ontwikkelen leden van het Dutch Pastry Team een bonbonmal in samenwerking met Chocolate World. Met deze mal maken de deelnemers hun inzending voor de ‘Beste Bonbon van Nederland’. In totaal 20 deelnemers doen mee aan deze wedstrijd. De winnaar wordt op dinsdag 7 maart om 15.30 uur bekend gemaakt.

Op alle beursdagen zijn er dagelijks interessante en inspirerende kennissessies te volgen in het Kennistheater. Experts nemen bezoekers mee in hun oplossing voor actuele problemen, zoals de stijgende energieprijzen en personeelstekort. Zo is er op de maandag en dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur een sessie van Jan-Aart (Bakkerij Schuld) en Michel Schröder (Weber Vacuum Cooling en lid van Boulangerieteam). Jan-Aart vertelt meer over hoe hij zijn energie neutrale bakkerij aan het ontwikkelen is en Michel vertelt hoe belangrijk het Vacuum Coolen daarbij is. Een combinatie met Vacuum Coolen kan 30% baktijd verkorten en je krijgt er een kwalitatief beter product uit. Het volledige kennisprogramma is te vinden op www.bakkersvak.nl/programma.

Vanwege het 10-jarig jubileum van Bakkersvak en IJs-Vak ontvangt elke bezoeker namens de beursorganisatie wat lekkers op de beurs. Ook kunnen bezoekers een blijvende herinnering meenemen in de vorm van een foto door langs te komen bij de gratis fotostudio van Fototainer midden op de beursvloer. Bakkersvak en IJs-Vak is op zondag 5, maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

bakkersvak2020
bakkersvak2020

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top