Persbericht | Veganplein op Bakkersvak en IJs-Vak een feit met Bakels

GORINCHEM – Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats. Deze editie wordt een hele speciale, waarin zowel de organisatie van Bakkersvak en IJs-Vak als de exposanten flink uitpakken. Een vakbeurs voor ambachtelijke bakkers en ijsbereiders is niet compleet zonder aandacht voor vegan producten. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Daarnaast is de aandacht van de consument voor vegan en glutenvrije producten groeiende. Daarom pakt Bakkersvak en IJs-Vak op de beursvloer groots uit met een Veganplein voor de bakkerijsector, waar Bakels als een van de partners vertegenwoordigd is.
Vegan plein

Vegan ontwikkelingen in de bakkerijsector

Ook tijdens de tiende editie blijft Bakkersvak en IJs-Vak vernieuwen; zo wordt de bakkerijsector in 2023 geïnspireerd door de laatste ontwikkelingen in vegan producten en duurzame bakkerijproducten. Deze editie staat het Veganplein in de spotlights, waar bezoekers ontwikkelingen in de voedingsbranche van dichtbij beleven. Of het nu een bedrijf in de voedingssector is of niet, bedrijven zijn bezig met de toekomst. Duurzaamheid en veganisme hebben steeds meer draagvlak in de maatschappij en de eiwittransitie is daarnaast in volle gang. “We merken dat steeds meer bedrijven op Bakkersvak en IJs-Vak de urgentie voelen om hier iets mee te doen. Bedrijven gaan vaker op een creatieve manier nadenken over de duurzamere productie van dierlijke eiwitten of plantaardige alternatieven”, vertelt Sharon Haans, Content Coördinator bij beursorganisator Easyfairs. En daar speelt Bakkersvak en IJs-Vak op in met een groots en groen Veganplein waar beleving, proeven en het opdoen van inspiratie centraal staat.

Thema ‘Groen ondernemen’ op Veganplein

Op 5, 6 & 7 maart 2023 zal ‘Groen ondernemen’ hét thema zijn op het Veganplein. Hoe maak je als ondernemer duurzame keuzes wanneer het gaat om ingrediënten? En hoe word je een ‘veganfriendly’ bakkerij? Op het Veganplein worden bezoekers geprikkeld door vegan producten, zoals die van Bakels. Als groep van internationale bedrijven produceert en distribueert Bakels een groot assortiment innovatieve ingrediënten en producten voor branches als brood, gebak, cake en zoetwaren. Het Veganplein krijgt een centrale plek op de beursvloer, waar bezoekers door partners van Bakkersvak uitgenodigd worden om ontwikkelingen op vegan gebied te bespreken én nieuwe vegan producten te proeven.

Er liggen grote kansen in de markt voor een ruimer assortiment. Denk aan vegan, maar ook aan glutenvrij. Vegan en glutenvrije producten worden door een groeiende groep consumenten omarmd en zijn niet meer weg te denken uit de schappen. “Het belooft een spectaculair Veganplein te worden tijdens deze bruisende tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak, waar bezoekers praktische handvaten krijgen om zelf aan de slag te gaan met vegan en glutenvrije producten”, aldus Haans.

De tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak staat gepland op 5, 6 & 7 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie en/of updates over Bakkersvak en IJs-Vak, bekijk www.bakkersvak.nl

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top