Dutch Pastry Award

Dutch Pastry Awards

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Dit is een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau die dit jaar voor de 20ste keer wordt georganiseerd. 

Patissiers winnen deze  prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en  (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de  wedstrijd krijgt de winnaar (naast een gouden medaille) het  aspirant-lidmaatschap van het Dutch Pastry Team. Op deze manier worden nieuwe leden geworven en zijn vaktechniek en uitwisseling van nieuwe kennis door de  patissiers geborgd.

De showstukken vormen ieder jaar weer één van de hoogtepunten van vakbeurs Bakkersvak. Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit en originaliteit. Dit jaar laten de deelnemers hun fantasie los op het thema ‘Hollands Glorie’. 

Bekijk het volledige programma hieronder! 

dutchpastryawards

Programma de

Vanaf maandag 2 maart zijn de showstukken te bewonderen op het Belevenisplein. Tot die tijd kun je genoeg inspiratie opdoen op het plein! 

10:30 – 12:30

Beoordeling van de showstukken en taarten.

13:00 | Peter Remmelzwaal 
Tijdens deze demonstratie maakt Peter een Chocolade Lotusbloem in dessert vorm. Een dessert met sinaasappel, pure chocolade, vanille en caramel. De chocoladebloem klapt open als je er warme saus over giet. 

14:00 | Maurits van der Vooren  

15:30 | Prijsuitreiking Dutch Pastry Award 

De showstukken zijn de gehele dag te bewonderen op het Belevenisplein. 

Scroll naar top