Dutch Pastry Award

hoogst haalbare wedstrijd op gebied van patisserie

Elk jaar organiseert Het Nederlands Patisserie Team de Dutch Pastry Award. Dit is dé patisserie wedstrijd in Nederland en de hoogst haalbare wedstrijd op gebied van patisserie.

Jaarlijks nemen gepassioneerde patissiers het tegen elkaar op met één doel; nummer 1 patissier van Nederland worden, de titel ‘Beste Patissier van Nederland’ in de wacht te slepen en toetreden als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Welke getalenteerde patissier droomt daar nou niet van? De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die affiniteit heeft met het patisserievak en zijn skills van dit mooie ambacht wil tonen aan een groot publiek.

De showstukken vormen ieder jaar weer één van de hoogtepunten van vakbeurs Bakkersvak. Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit en originaliteit. Dit jaar laten de deelnemers hun fantasie los op het thema ‘Muziek’.

muziek pda

THEMA 2023: MUZIEK

Muziek: waar te nemen via het gehoor. Hoe ga je dat visueel maken? Aan de deelnemers van de Dutch Pastry Award de taak! Klassiek, jazz, pop, rock:  kiezen ze voor een bepaalde stijl? Of voor een instrument, medium, album, artiest, nummer? Deelnemers hebben  de vrije hand! Dat is al een uitdaging op zich. Maar wist je dat het hele showstuk moet worden opgebouwd met uitsluitend eetbare materialen? Dat belooft een spectaculaire wedstrijd te worden. 

Naast een showstuk, maakt iedere deelnemer ook drie identieke taarten. Eentje om tentoon te stellen naast zijn showstuk en twee voor de jury om te beoordelen. Wij kunnen niet wachten al het moois te zien!

Programma zondag 5 maart - demonstraties

10:30 uur

Demonstratie Kiki Suikerbuijk

Kiki maakt in haar demo een dessertgebakje met verschillende lagen en smaken. Een dessertgebakje waarmee je verfrissend en vrolijk het voorjaar in gaat!

11:30 uur

Demonstratie Bart de Gans

Re-invented plant based apple pie – Bart laat in deze demonstratie zien dat plantaardig werkbaar en lekker is.

12:30 uur

Demonstratie Joeri Vanderkerkhove

American cookies – Joeri gaat aan de slag met koekjes en laat in zijn demonstatie meerdere technieken en smaken zien!

13:30 uur

Demonstratie Robin Hoedjes

Verschillende decoratietechnieken – een decoratie kan patisserie maken of breken. Robin laat verschillende technieken zien die op allerlei patisserie toepasbaar is. 

14:30 uur

Demonstratie Kiki Suikerbuijk

Kiki maakt in haar demo een dessertgebakje met verschillende lagen en smaken. Een dessertgebakje waarmee je verfrissend en vrolijk het voorjaar in gaat!

15:30 uur

Demonstratie Bart de Gans

Re-invented plant based apple pie – Bart laat in deze demonstratie zien dat plantaardig werkbaar en lekker is.

Programma maandag 6 maart

07:00 – 10:00 uur

Klaarzetten van het showstuk en inleveren van hun taart door alle deelnemers van de Dutch Pastry Award

10:30 – 12:30 uur

Beoordeling van zowel de showstukken als de taarten. 

Gastjury: Patrick Aubrion & Arthur de Rouw

13:00 uur

Demonstratie door Carlo Midiri en Peter Remmelzwaal. Carlo deed in oktober 2022 mee aan World Chocolate Masters. Tijdens Bakkersvak & IJs-Vak demonstreert hij hoe de Pastry of the Day gemaakt wordt. 

14:00 uur

Demonstratie door gastjurylid Joeri Vandekerkhove en Peter Remmelzwaal. American cookies – Joeri en Peter gaan aan de slag met koekjes en laten in hun demo meerdere technieken en smaken zien!

15:00 – 15:30 uur

Voorbereiding prijsuitreiking

15:30 uur

Prijsuitreiking Dutch Pastry Award

Deelnemers

Carlo Lennarts

Jenna Kaal

Laurens de Smet

Luuk Renckens

Raoul Andriessen

Niels Meijer

Mirthe van Berghen

Nick Banus

programma dinsdag 7 maart - Beste Bonbon van Nederland

Een dag later, op dinsdag 7 maart, vindt de prachtige chocoladewedstrijd de Beste Bonbon van Nederland plaats. Naast de wedstrijden zijn er op alle drie de beursdagen verschillende inspirerende demonstraties te volgen van patissiers van het Dutch Pastry Team.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Dutch Pastry Award, zoals over de jurering, het reglement, de beoordelingscriteria of wil je je nog aanmelden voor de prestigieuze award? Klik dan hier

ER IS ZOVEEL TE ZIEN

Naast de Dutch Pastry Award zijn er nog veel meer dingen te ontdekken op Bakkersvak & IJs-Vak. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?

Scroll naar top