Dutch Pastry Award

hoogst haalbare wedstrijd op gebied van patisserie

Elk jaar organiseert Het Nederlands Patisserie Team de Dutch Pastry Award. Dit is dé patisserie wedstrijd in Nederland en de hoogst haalbare wedstrijd op gebied van patisserie.

Jaarlijks nemen gepassioneerde patissiers het tegen elkaar op met één doel; nummer 1 patissier van Nederland worden, de titel ‘Beste Patissier van Nederland’ in de wacht te slepen en toetreden als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Welke getalenteerde patissier droomt daar nou niet van? De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die affiniteit heeft met het patisserievak en zijn skills van dit mooie ambacht wil tonen aan een groot publiek.

Dit jaar vormen de showstukken één van de hoogtepunten van vakbeurs Bakkersvak met als thema: vintage! Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit en originaliteit. 

Dutch Pastry Award thema Vintage

INSCHRIJVING

Deelnemen aan de Dutch Pastry Award? Dat kan! Meedoen kan eenvoudig door op de site van Dutch Pastry Team het inschrijfformulier in te vullen. 

De Deelnemers

Rostriana Permatasari

Noa Vlemmix

Veerle Pos

Laurens de Smet

Niels Meijer

Luuk Renckens

Ricardo Heuvelink

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Dutch Pastry Award, zoals over de jurering, het reglement of de beoordelingscriteria? Klik dan hier

ER IS ZOVEEL TE ZIEN

Naast de Dutch Pastry Award zijn er nog meer dingen te ontdekken op Bakkersvak & IJs-Vak. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?

deelnemers dutch pastry award 2025

lorentz de meyer

Lorentz de Meyer 

Mijn naam is Lorentz De Meyer, ik ben 31 jaar en afkomstig uit het charmante Tielt, België. Als executief patissier bij Creades heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Elke dag sta ik met liefde en toewijding in de keuken, waar ik mijn creativiteit de vrije loop laat om verfijnde desserts en gebakjes te creëren die niet alleen de smaakpapillen prikkelen, maar ook het oog verwennen.

Buiten de keuken ben ik een trotse vader van mijn dochter Rosalie, die elke dag voor een glimlach op mijn gezicht zorgt. En het geluk groeit verder, want we verwachten binnenkort ons tweede kindje samen met mijn vrouw Stefie, een nieuw avontuur waar ik enorm naar uitkijk. Balanceren tussen het zoete leven in de patisserie en het warme gezinsleven thuis is voor mij de perfecte combinatie.

schermafbeelding 2025 02 25 145324

Klaas van den Berg 

Mijn naam is Klaas van den Berg, 23 jaar oud en ik ben productiemanager viennoiserie bij Bbrood in Amsterdam. Het thema “vintage” past goed bij mijn persoonlijke stijl en geeft een mooie kans om me als patissier nog meer te ontwikkelen. Het hele creatieve proces vooraf maakt je uiteindelijk een betere vakman en dat is toch waarom je mee doet met deze wedstrijd.

schermafbeelding 2025 02 25 145428

Laura Comesana 

Ik ben Laura, ik kom uit Argentinië en ik ben vier jaar geleden naar Nederland verhuisd.

In 2014 heb ik aan de Patisserie Academie in Buenos Aires gestudeerd om mijn carrière als orkestfluitist te ondersteunen, maar ik werd verliefd op het vak en wilde me verder ontwikkelen in de patisserie. Mijn droom is om op een dag mijn eigen patisserie en theehuis te openen, waar ik ook muziek kan maken en zo mijn twee passies kan combineren.

Ik ben dit land erg dankbaar voor de kans die het me heeft gegeven om mijn dromen te volgen, en ik ben de Nederlandse gemeenschap ontzettend dankbaar voor hun warme steun. Ik hoop dat ik op een dag net zoveel voor Nederland kan betekenen als Nederland voor mij heeft gedaan

schermafbeelding 2025 03 03 083941

Femke van der Muuren

Ik ben Femke, trotse eigenaar van Femme, waar ik met passie en toewijding werk aan het perfectioneren van mijn ambacht in de patisserie. Mijn creaties combineren creativiteit en smaak tot unieke, verrassende resultaten. Dit jaar neem ik deel aan de Dutch Pastry Award, een uitdaging die mij inspireert om mijn grenzen te verleggen en een meesterwerk te creëren dat zowel vaktechnisch klopt als mijn stijl en visie weerspiegelt. 

Mijn droom is om Femme uit te bouwen tot een toonaangevende naam in de patisserie en bijzondere momenten nog specialer te maken. De wedstrijd is daarin een belangrijke stap: een leerproces én kans om te groeien. Mijn reis is er een van passie, doorzettingsvermogen en creativiteit, en ik kijk ernaar uit om die nog jarenlang te delen met mijn werk.

schermafbeelding 2025 02 14 111329

Serena van Breukelen 

Mijn naam is Serena van Breukelen, ik werk als productontwikkelaar en leidinggevende bij Chocoladebezorgd. Stilzitten is niets voor mij—ik wil blijven leren, groeien en mijn ambacht naar een hoger niveau tillen.

Toen ik hoorde dat het thema vintage was, was ik meteen enthousiast. De ideeën stroomden binnen, en ik besloot de uitdaging aan te gaan: meedoen aan de Dutch Pastry Award. Een wedstrijd waar ik bijna een jaar voor train.

Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Mijn grootste uitdaging? Balans vinden tussen werk, trainen en tijd voor vrienden en familie. Toch is elke minuut de moeite waard geweest. Ik heb niet alleen mijn vak verdiept, maar ook veel geleerd over mezelf en de kracht van anderen ontmoeten.

Wat de uitslag ook wordt—ik ben trots. Ik heb alles gegeven.