Dutch Pastry Award

Dutch Pastry Award

hoogst haalbare wedstrijd op gebied van patisserie

Elk jaar organiseert Het Nederlands Patisserie Team de Dutch Pastry Award. Dit is dé patisserie wedstrijd in Nederland en de hoogst haalbare wedstrijd op gebied van patisserie.

Jaarlijks nemen gepassioneerde patissiers het tegen elkaar op met één doel; nummer 1 patissier van Nederland worden, de titel ‘Beste Patissier van Nederland’ in de wacht te slepen en toetreden als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Welke getalenteerde patissier droomt daar nou niet van? De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die affiniteit heeft met het patisserievak en zijn skills van dit mooie ambacht wil tonen aan een groot publiek.

Dit jaar vormen de showstukken één van de hoogtepunten van De Dag van het Ambacht. Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit en originaliteit. 

afbeeldingen dpt dpa thema

THEMA 2024: CELEBRATION

Met het 25-jarige bestaan van Dutch Pastry Team is er eigenlijk maar één thema dat echt goed past: celebration!  Waar denk jij aan als je aan dit thema denkt? Een festival, concert, een feestdag of juist een originele Nederlandse kringverjaardag?  Deelnemers hebben  de vrije hand! Dat is al een uitdaging op zich. Maar wist je dat het hele showstuk moet worden opgebouwd met uitsluitend eetbare materialen? Dat belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden. 

Naast een showstuk, maakt iedere deelnemer ook drie identieke taarten. Eentje om tentoon te stellen naast zijn showstuk en twee voor de jury om te beoordelen. Wij kunnen niet wachten al het moois te zien!

INSCHRIJVING GEOPEND

Deelnemen aan de Dutch Pastry Award? Dat kan! Meedoen kan eenvoudig door op de site van Dutch Pastry Team het inschrijfformulier in te vullen. 

De Deelnemers

Rostriana Permatasari

Noa Vlemmix

Veerle Pos

Laurens de Smet

Niels Meijer

Luuk Renckens

Ricardo Heuvelink

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Dutch Pastry Award, zoals over de jurering, het reglement of de beoordelingscriteria? Klik dan hier

ER IS ZOVEEL TE ZIEN

Naast de Dutch Pastry Award zijn er nog meer dingen te ontdekken op De Dag van het Ambacht. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?

Scroll naar top