Hét recept voor de zomer van team Bakkersvak & IJs-Vak

cocktail summer red berry drink beverage

Hét recept voor de zomer van team Bakkersvak & IJs-Vak

Beeld jezelf in op een aangename zomeravond, buiten met vrienden of met collega’s voor een zomerborrel. Alweer bier en wijn? Laten we eens een keer uitpakken. Corine Visser, Head of Cluster, geniet extra van een zelfgemaakte amaretto sour: “De citrus smaak in combinatie met de bitterkoekjes likeur maken het DE perfecte cocktail voor een warme zomeravond”. Bekijk hieronder het recept voor deze verkoelende cocktail:

Ingrediënten:

  • 50 ml amaretto (bijvoorbeeld Disaronno)
  • 40 ml citroensap (vers is het lekkerste)
  • 20 ml suikersiroop
  •  Angostura bitters
  • 1 eiwit
  • IJsblokjes

Extra benodigdheden:

  • Cocktail shaker
  • Sinaasappelschil voor de garnering
cocktail summer red berry drink beverage

Bereiding:

  1. Vul de shaker met de amaretto, citroensap, suikersiroop, Angostura en het eiwit.
  2. Shake het mengsel en voeg daarna ijsblokjes en shake vervolgens tot de shaker goed koud is. 
  3. Schenk met een cocktailzeef uit in een glas met ijsblokjes.
  4. Gebruik een dunne sinaasappelschil voor de garnering. 

Meer zomerse inspiratie opdoen?

Voor meer inspiratie en heerlijke recepten kun je terecht op onze website. Neem gerust een kijkje op de volgende pagina’s!

Het ambacht blijven proeven, beleven en versterken

Ook in 2026 het ambacht proeven, beleven én versterken?

Dat kan op 1 en 2 maart tijdens De Dag van het Ambacht! Een kleinschalig en smaakvol evenement voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders, waarbij proeven centraal staat.

Ontmoet collega’s, bezoek de vakwedstrijden, doe nieuwe ideeën op en laat je zintuigen prikkelen.