Nieuws

Nieuws

De bakkerij in 2021 – Digitaal, lokaal en speciaal

Online retail – ook in food – was dit jaar zowat de enige tak van retail die zwarte cijfers noteerde. Was voor sommige versondernemers ‘de webshop’ (en daarmee de hele logistieke puzzel die daarmee samenhangt) een ondergeschoven kindje, afgelopen voorjaar bleek het ineens een reddingsboei. 

Lees verder »

In gesprek met...

In gesprek met: Chocolaterie Dragee

Vijf jaar geleden zaten de broers Michiel & Bart van Gaalen aan de keukentafel, met op tafel een biertje en zelfgebakken worstenbroodjes. Toen de buurman binnenstapte en een van de worstenbroodjes proefde was hij meteen verkocht. Iets later werden ook de Bossche bollen (ook wel chocolade bol of ‘sjeklade’ bol genoemd) aan het assortiment toegevoegd. Wat begon als hobby in eigen keuken groeide uit tot De Bakkende Brabander.

Lees verder »

In gesprek met: De Bakkende Brabander

Vijf jaar geleden zaten de broers Michiel & Bart van Gaalen aan de keukentafel, met op tafel een biertje en zelfgebakken worstenbroodjes. Toen de buurman binnenstapte en een van de worstenbroodjes proefde was hij meteen verkocht. Iets later werden ook de Bossche bollen (ook wel chocolade bol of ‘sjeklade’ bol genoemd) aan het assortiment toegevoegd. Wat begon als hobby in eigen keuken groeide uit tot De Bakkende Brabander.

Lees verder »
Bakkerij Lex Brakenhoff

In gesprek met: Lex Brakenhoff

Afgelopen week zijn wij van Vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in gesprek gegaan met Lex Brakenhoff. Lex Brakenhoff is geen onbekende in de bakkerijbranche. Hij won in 2013 maar liefst 3 sterren voor zijn bakkerij. Zijn ambachtelijke bakkerij is gevestigd aan de Dorpsstraat in het prachtige dorp Assendelft. In 2011 is Lex mede-eigenaar geworden van het familiebedrijf en is de naam veranderd. 

Lees verder »

Bakkersvak Journaal

Bakkersvak Journaal 3

De 24 genomineerden in de wedstrijd om De Gouden IJsspatel zijn bekend. De voorronde, vond op 27 en 28 januari plaats in de Evenementenhal Gorinchem.

Lees verder »

Bakkersvak Journaal 2

Inzetten op verbinden en samenwerken Bakery Institute pakt dit jaar weer groots uit met haar stand op de Bakkersvak. “We laten zien dat je door

Lees verder »
Scroll naar top