IJs-Vak

IJskoude inspiratie

Op 5, 6 & 7 maart 2023 komt de complete ambachtelijke ijsbranche voor het derde keer samen op Vakbeurs IJs-Vak. Dit unieke evenement biedt bezoekers de mogelijkheid om in één dag alle trends en ontwikkelingen rondom ijs en ijsmachines te zien. Op IJs-Vak vindt je echt álles voor je ijssalon!

Voor wie?

Als er één ding is dat alle bezoekers van IJs-Vak met elkaar gemeen hebben, is het hun passie voor ijs.  En niet alleen ijsbereiders en -specialisten halen hun hart op op de beursvloer, ook voor bakkers en patissiers is het een bron van (ijskoude) inspiratie. Dit komt niet alleen door de grote overlap in vaktechnieken, machines, grondstoffen en zelfs leveranciers. Maar ook doordat steeds meer bakkers zelfgemaakt ijs verkopen om hun omzet te stimuleren. En ook horecaprofessionals zijn een graag geziene gast op de beursvloer van IJs-Vak! 

000

IJsbereiders

001

Bakkers

002

patissiers

003

horecaondernemer

Onze exposanten

Deze partijen staan op 5, 6 & 7 april gegarandeerd voor u klaar op IJs-Vak:

logo s ijs vak 0000 laag 1
logo s ijs vak 0002 images
logo s ijs vak 0003 pregel america logo
logo s ijs vak 0004 weblogo sendcloud
logo s ijs vak 0001 perfect ice solutions logo2

IJs-Vakwedstrijden

In samenwerking met het IJscentrum en het Gilde van Meesterijsbereiders organiseren we op Vakbeurs IJs-Vak de gerenommeerde IJs-Vakwedstrijden. Op de beursvloer barst live de strijd los om het beste ijs van Nederland. De strijd tussen de diverse ijssalons in Nederland geeft een enorme boost aan zowel de aandacht voor het ambacht als aan het vakmanschap. Deelnemen aan de IJs-Vakwedstrijden? Je leest er meer over op de website van het Ambachtelijk IJscentrum. Hieronder geven we alvast een overzicht van het programma. 

Zondag 5 maart

Meesterijsbereiders

Zie én proef het vakmanschap van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.  Wie maakt het lekkerste Meesterlijke ijsje? Jij als bezoeker bent de jury! 

Kom ook vooral een kijkje nemen bij de live battle! SVH Meesterijsbereiders gaan met een student aan hun zijde de strijd met elkaar aan. Met de inhoud van een mystery box moeten ze een onweerstaanbaar sorbet- of roomijsje maken. 

Gouden IJsspatel

Met nog een live wedstrijd, staat de eerste beursdag bomvol vakmanschap en talent. 24 ijsbereiders draaien op het podium van IJs-Vak hun beste stracciatella ijs. Een vakjury beoordeelt welke nou écht het allerlekkerst is en de Gouden IJsspatel verdient. 

Wist je dat de top 3 van de Gouden IJsspatel automatisch genomineerd wordt  voor de IJssalon van het Jaar 2023? 

ijs vak afbeeldingen

in the spotlight: stracciatella

De ijssmaak die dit jaar centraal staat tijdens de Gouden IJsspatel is afgeleid van het Italiaanse stracciare, wat ‘versnipperen’ betekent. Juist: stracciatella.  Overheerlijk romig ijs gecombineerd met krokante chocolade.  Al een winnaar op zich, maar nu gaan we ook nog eens op zoek naar de allerlekkerste van Nederland. Dat wordt smullen!

Maak jij overheerlijk stracciatella ijs en wil jij meedoen aan de Gouden IJsspatel? Schrijf je dan via de website van het Ambachtelijk IJscentrum. De voorrondes vinden plaats op 30 en 31 januari 2023. De top 24 mag hun ijs live komen draaien tijdens Bakkersvak & IJs-Vak.

Maandag 6 maart

Gouden IJscreatie

Ook op maandag 6 maart loopt de druk op het podium van IJs-Vak weer hoog op. 24 deelnemers moeten in slechts 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties maken, in de hoop de Gouden IJscreatie in de wacht te slepen. De jury bestaat uit een zichtjury, een blinde jury en een praktijkjury. Zowel de deelnemers als hun creaties worden beoordeeld. Een spannende dag dus! 

Ook de top  3 van de Gouden IJscreatie worden ook  automatisch genomineerd voor de IJssalon van het Jaar 2023.

ijs vak gala

IJS-VAK GALA

Aansluitend aan de tweede beursdag vindt er een IJs-Vakgala plaats.  Tijdens deze informele en gezellige avond worden de winnaars van De Gouden Spatel en De Gouden IJscreatie bekend gemaakt.

Dinsdag 7 maart

Studenten IJscentrum

Het IJscentrum in Vlaardingen heeft in de afgelopen 20 jaar al behoorlijk wat professionele ijsbereiders afgeleverd. Iets waar zij zeer trots op zijn! Op deze laatste IJsvak dag worden de studenten ijsbereiders aan het werk gezet, juist om te laten zien wat een ijsbereider in spé allemaal leert en kan. De exacte invulling van deze dag volgt zo spoedig mogelijk.

IJssalon van het Jaar 2023

Sinds 2020 heeft de IJssalon van het Jaar een nieuwe opzet. Waar voorheen de genomineerden bepaald werden door het optellen van de punten van zowel de Gouden IJscreatie als de Gouden IJsspatel, worden nu de top 3 deelnemers van beide wedstrijden automatisch genomineerd voor de IJssalon van het Jaar. Deelname is gratis. De winnaar van de prestigieuze titel IJssalon van het Jaar 2023 wordt in juni bekend gemaakt.  

sfeerimpressie

NEEM CONTACT MET ONS OP

Easyfairs Nederland
Franklinweg 2
4207 HZ, Gorinchem

Algemeen telefoonnummer
+31 (0)183 680 680

STUUR ONS EEN BERICHT

Scroll naar top