IJs-Vak

IJskoude inspiratie

Op 5, 6 & 7 maart 2023 kwam de complete ambachtelijke ijsbranche voor het derde keer samen op Vakbeurs IJs-Vak. Dit unieke evenement bood bezoekers de mogelijkheid om in één dag alle trends en ontwikkelingen rondom ijs en ijsmachines te zien. Op IJs-Vak is echt álles voor je ijssalon!

IJs-Vakwedstrijden

In samenwerking met het IJscentrum en het Gilde van Meesterijsbereiders vonden op het podium van IJs-Vak de IJs-Vakwedstrijden plaats. De top 3 van zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie zijn automatisch genomineerd voor om de titel Beste IJssalon van het Jaar 2023 te winnen. 

ijscentrum partners logo ambachtelijk ijscentrum
ijscentrum partner logo gilde van svh meesterijsbereiders 300x182

Genomineerden ijssalon van het jaar 2023

Gouden IJsspatel 

De ijssmaak die centraal stond bij de Gouden IJsspatel was stracciatella. Op de beursvloer van IJs-Vak draaiden zij hun overheerlijke ijs. We presenteren de top 3:

  1. IJs&Spijs uit Haps
  2. De Gebroeders uit Bakel
  3. De Zoete Inval uit Bodegraven
ijssmaak

Gouden IJscreatie

Twaalf ijsbereiders gingen live op de beursvloer de strijd met elkaar aan. Het doel: binnen 6 minuten 4 identieke ijscreaties serveren aan een vakjury én kinderjury. De top 3:

  1. PATRIJS | Patisserie uit Harderwijk
  2. IJssalon Florence uit Nederweert
  3. IJssalon Kees uit Eindhoven / Geldrop
ijscreatie

De organisatie van IJs-Vak wenst alle genomineerden ontzettend veel succes en plezier de komende periode, in de voorbereiding naar de uitreiking van de IJssalon van het Jaar 2023.

331440100 3582093285355698 7514557091172633287 n

sfeerimpressie IJs-Vak 2023

Voor wie?

Als er één ding is dat alle bezoekers van IJs-Vak met elkaar gemeen hebben, is het hun passie voor ijs.  En niet alleen ijsbereiders en -specialisten halen hun hart op op de beursvloer, ook voor bakkers en patissiers is het een bron van (ijskoude) inspiratie. Dit komt niet alleen door de grote overlap in vaktechnieken, machines, grondstoffen en zelfs leveranciers. Maar ook doordat steeds meer bakkers zelfgemaakt ijs verkopen om hun omzet te stimuleren. En ook horecaprofessionals zijn een graag geziene gast op de beursvloer van IJs-Vak! 

000

IJsbereiders

001

Bakkers

002

patissiers

003

horecaondernemer

NEEM CONTACT MET ONS OP

Easyfairs Nederland
Franklinweg 2
4207 HZ, Gorinchem

Algemeen telefoonnummer
+31 (0)183 680 680

STUUR ONS EEN BERICHT

Zondag 5 maart

IJsontbijt

Zie én proef het vakmanschap van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.  We trappen de beurs af met een overheerlijk ijs-ontbijt! 

Gouden IJsspatel

Daarnaast staat de zondag in het teken van de Gouden IJsspatel. Wie maakt het lekkerste stracciatella-ijs? 24 deelnemers draaien live hun ijs op het wedstrijdpodium. Een vakjury beoordeelt wie er genomineerd worden voor de Gouden IJsspatel.

Wist je dat de top 3 van de Gouden IJsspatel automatisch genomineerd wordt  voor de IJssalon van het Jaar 2023? 

ijs vak afbeeldingen

in the spotlight: stracciatella

De ijssmaak die dit jaar centraal staat tijdens de Gouden IJsspatel is afgeleid van het Italiaanse stracciare, wat ‘versnipperen’ betekent. Juist: stracciatella.  Overheerlijk romig ijs gecombineerd met krokante chocolade.  Al een winnaar op zich, maar nu gaan we ook nog eens op zoek naar de allerlekkerste van Nederland. Dat wordt smullen!

Scroll naar top