IJsVak-Wedstrijden

IJsVak-wedstrijden

In samenwerking met de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders vinden de IJsVak-Wedstrijden plaats tijdens De Dag van het Ambacht op 11 maart 2024 Op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Naast de spannende live competities De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie worden tijdens een gala-avond op diezelfde dag de winnaars van de wedstrijden bekend gemaakt én de genomineerden van De IJssalon van het Jaar aangekondigd.

De Gouden IJsspatel

Met dit jaar de smaak peren demi-ijs. Wat deze smaak bijzonder maakt is de consistentie van het ijs waarbij de helft van de sorbetijsmix wordt vervangen door roomijsmix. De uitdaging ligt bij het vinden van de balans tussen de roomsmaak en de fruitige smaak van de peren.

De voorrondes zijn al in volle gang! Tijdens De Dag van het Ambacht komen de laatste tien finalisten strijden om de titel.

De Gouden IJscreatie

In deze spannende competitie staat de deelnemers de opdracht om in slechts zes minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken naar eigen recept. Door de unieke jurering met een zichtjury, blinde jury en een praktijkjury wordt er gekeken naar kwaliteit en presentatie van het ijs.

Inschrijven om deel te nemen aan De Gouden IJscreatie kan t/m zondag 25 februari

WIST JE DAT?

De winnaars van De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie worden automatisch genomineerd voor De Beste IJssalon van het Jaar!

331440100 3582093285355698 7514557091172633287 n

HET DAGPROGRAMMA

10:00 uur

11:00 – 14:00 uur

14:30 – 15:30 uur

16:00 – 17:00 uur

17:00 – 18:00 uur

18:00 – 21:00 uur

21:00 – 00:00 uur

Opening Dag van het Ambacht en live ijs draaien voor Gouden IJsspatel

De Gouden IJscreatie

Ledenvergadering VAIJ

De Gouden IJsspatel finale

Binnenlopen en ontvangst op het IJsVak-Gala (schrijf je hier in voor het gala)

Driegangen diner inclusief ijsbuffet bereid door de SVH Meesterijsbereiders

Feestavond met live-band én de bekendmaking winnaars IJsVak-Wedstrijden alsook de genomineerden voor
De IJssalon van het Jaar

Edwin van Es - Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders

“Het stimuleren van het vakmanschap staat centraal tijdens de onderlinge competitie om de kwaliteit van het ambacht van de ijsbereiders én het ambachtelijk schepijs te verhogen. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.”

– Edwin van Es
voorzitter Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders

Sfeerimpressie IJsVak-Wedstrijden 2023

Voor wie?

Als er één ding is dat alle bezoekers van IJs-Vak met elkaar gemeen hebben, is het hun passie voor ijs.  En niet alleen ijsbereiders en -specialisten halen hun hart op op de beursvloer, ook voor bakkers en patissiers is het een bron van (ijskoude) inspiratie. Dit komt niet alleen door de grote overlap in vaktechnieken, machines, grondstoffen en zelfs leveranciers. Maar ook doordat steeds meer bakkers zelfgemaakt ijs verkopen om hun omzet te stimuleren. En ook horecaprofessionals zijn een graag geziene gast op de beursvloer van IJs-Vak! 

000

IJsbereiders

001

Bakkers

002

patissiers

003

horecaondernemer

Kom je langs bij de IJsVak-Wedstrijden tijdens de Dag van het Ambacht?

Naast de spektakels van de IJsVak-Wedstrijden en de wedstrijden van het Dutch Pastry Team, draait De Dag van het Ambacht om proeven en samenkomen met de professionals uit de boulangerie, patisserie en ijs. Als bezoekers van De Dag van het Ambacht kun je alle vakwedstrijden komen bewonderen, netwerken met de markt, en allerlei smaken beleven bij de proeftafels: 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Easyfairs Nederland
Franklinweg 2
4207 HZ, Gorinchem

Algemeen telefoonnummer
+31 (0)183 680 680

STUUR ONS EEN BERICHT

Scroll naar top