IJs-Vak

IJs-Vakbeurs

Evenementenhal Gorinchem opent de deuren op 9, 10 & 11 maart 2025  voor ijsbereiders, waar vakmanschap en innovatie centraal staan. Bezoek de vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak 2025 en ontdek de nieuwste trends en innovaties in de ijsbereiding. Tijdens deze vakbeurs kun je deelnemen aan de contentpleinen, demonstraties en worden er vakwedstrijden gehouden.

Voor wie?

Als er één ding is dat alle bezoekers van IJs-Vak met elkaar gemeen hebben, is het hun passie voor ijs.  En niet alleen ijsbereiders en -specialisten halen hun hart op op de beursvloer, ook voor bakkers en patissiers is het een bron van (ijskoude) inspiratie. Dit komt niet alleen door de grote overlap in vaktechnieken, machines, grondstoffen en zelfs leveranciers. Maar ook doordat steeds meer bakkers zelfgemaakt ijs verkopen om hun omzet te stimuleren. En ook horecaprofessionals zijn een graag geziene gast op de beursvloer van IJs-Vak! 

000

IJsbereiders

001

Bakkers

002

patissiers

003

horecaondernemer

20230306 bakkersvak joniisraeli 154 er5 1155
Bakkersvak & IJs-Vak Easyfairs
20230306 bakkersvak joniisraeli 080 er5 0635
De Dag van het Ambacht - bakkersvak & ijs-vak - easyfairs IJsVak-Wedstrijden VAIJ

IJsVak-wedstrijden

In samenwerking met de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders vinden de IJsVak-Wedstrijden plaats tijdens vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak op 9, 10 & 11 maart 2025 in Evenementenhal Gorinchem. Naast de spannende live competities De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie worden diezelfde dagen de winnaars van de wedstrijden bekend gemaakt én de genomineerden van De IJssalon van het Jaar aangekondigd.

Programma

Het programma volgt binnenkort.

De Gouden IJsspatel

Met dit jaar de smaak peren demi-ijs. Wat deze smaak bijzonder maakt is de consistentie van het ijs waarbij de helft van de sorbetijsmix wordt vervangen door roomijsmix. De uitdaging ligt bij het vinden van de balans tussen de roomsmaak en de fruitige smaak van de peren.

De voorrondes zijn al in volle gang! Tijdens De Dag van het Ambacht komen de laatste tien finalisten strijden om de titel.

De Gouden IJscreatie

In deze spannende competitie staat de deelnemers de opdracht om in slechts zes minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken naar eigen recept. Door de unieke jurering met een zichtjury, blinde jury en een praktijkjury wordt er gekeken naar kwaliteit en presentatie van het ijs.

Inschrijven om deel te nemen aan De Gouden IJscreatie kan t/m zondag 25 februari

WIST JE DAT?

De winnaars van De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie worden automatisch genomineerd voor De Beste IJssalon van het Jaar!

ijssalon van het jaar

Kom je langs bij de IJsVak-Wedstrijden tijdens de vakbeurs?

Naast de spektakels van de IJsVak-Wedstrijden en de wedstrijden van het Dutch Pastry Team, draait Bakkersvak & IJs-vak vakbeurs om proeven en samenkomen met de professionals uit de boulangerie, patisserie, chocolaterie en ijs. Als bezoekers van dit tweejaarlijks evenement kun je alle vakwedstrijden komen bewonderen, netwerken met de markt en allerlei smaken beleven.

De bezoekersregistratie opent enkele maanden voor de start van de beurs.

Edwin van Es - Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders

“Het stimuleren van het vakmanschap staat centraal tijdens de onderlinge competitie om de kwaliteit van het ambacht van de ijsbereiders én het ambachtelijk schepijs te verhogen. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.”

– Edwin van Es
voorzitter Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders

Onze exposanten

Hefe van Haag exposant Bakkersvak/IJs-Vak 2025
Laan Heiloo bv
Lotus
Woertman Nederland / Velmar Nederland exposanten Easyfairs Bakkersvak 2025

Nieuwsberichten

NEEM CONTACT MET ONS OP

Easyfairs Nederland
Franklinweg 2
4207 HZ, Gorinchem

Algemeen telefoonnummer
+31 (0)183 680 680

STUUR ONS EEN BERICHT

Scroll naar top