Vakbeurs IJs-Vak

IJskoude inspiratie

Voor de ijsspecialist van nu

Voor de ijsspecialist van morgen

 

De ijssector is groeiende. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mag daarom op Bakkersvak niet ontbreken. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om samen te werken. En door vakbeurs IJs-Vak te onderscheiden, zetten we de eerste stappen richting die samenwerking.

IJs-Vakwedstrijden

Zondag 1 maart
Het vakmanschap van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders

Op eerste beursdag vinden er twee wedstrijden plaats. Het publiek mag bepalen wie het lekkerste Meesterlijke ijsje maakt. De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders, met een student aan hun zijde. Met de inhoud van een Mystery Box moet een sorbet-of roomijsje gemaakt worden. 

Maandag 2 maart
Gouden IJsspatel 

De Gouden IJsspatel staat vol in het teken van het lekkerste sorbet kersenijs. Dit jaar vond voor het eerst een voorronde plaats. Op 28 januari heeft de vakjury in totaal bepaald welke 24 ijsjes het lekkerst waren. De genomineerde draaien tijdens IJs-Vak nogmaals hun kersenijs. Ditmaal op het wedstrijdpodium live voor een groot publiek. 

Dinsdag 3 maart
Gouden IJscreatie

Nieuw op IJs-Vak: de Gouden IJscreatie. Tijdens deze spannende wedstrijd moeten deelnemers in slechts 6 minuten tijd vier identieke ijscreaties maken. En dat onder toeziend oog van zowel het publiek als een jury. De jury bestaat uit een zichtjury, een blinde jury en een praktijkjury. Niet alleen de creatie, maar ook de deelnemers zelf worden beoordeeld. 

IJs-route op Bakkersvak

Niet alleen op IJs-Vak kunnen ijsspecialisten hun hart ophalen: ook op de beursvloer van Bakkersvak staan bedrijven met interessante producten en innovaties voor de ijssector. Om eenvoudig en snel een zo compleet mogelijk beeld van deze sector te krijgen, kun je tijdens de beursdagen de speciale ijs-route wandelen. De aangesloten stands zijn duidelijk onderscheiden met het IJs-Vak logo. 

Scroll naar top