Voor de ijsspecialist van vandaag

Voor de ijsspecialist van morgen

IJskoude inspiratie

Op 16, 17 & 18 oktober 2022 komt de complete ambachtelijke ijsbranche voor het derde jaar op rij samen op Vakbeurs IJs-Vak. Dit unieke evenement biedt bezoekers de mogelijkheid om in één dag alle trends en ontwikkelingen rondom ijs en ijsmachines te zien. Op IJs-Vak vindt je echt álles voor je ijssalon!

Opening van het nieuwe seizoen

Door haar timing zo vroeg in de lente, is Vakbeurs IJs-Vak de officieuze opening van het nieuwe ijsseizoen. Daar hoort natuurlijk een bijzonder ambachtelijk ijsje bij! Afgelopen edities verzorgden enkele Meesterijsbereiders een feestelijke ijsontbijt, om de start van het seizoen extra kracht bij te zetten.

Voor wie?

Als er één ding is dat alle bezoekers van IJs-Vak met elkaar gemeen hebben, is het hun passie voor ijs. De beurs is niet alleen interessant voor ijsbereiders en -specialisten, maar ook voor bakkers en patissiers. Dit komt in de eerste plaats door een grote overlap in vaktechnieken, machines, grondstoffen en zelfs leveranciers. Maar ook doordat steeds meer bakkers zelfgemaakt ijs gaan verkopen om hun omzet te stimuleren. Uiteraard zijn ook horecaprofessionals een graag geziene gast op de beursvloer van IJs-Vak.

IJs-Vakwedstrijden

In samenwerking met het IJscentrum en het Gilde van Meesterijsbereiders worden er op Vakbeurs IJs-Vak jaarlijks gerenommeerde IJs-Vakwedstrijden georganiseerd. Op de beursvloer barst live de strijd los om het beste ijs van Nederland. De winnaar gaat naar huis met de Gouden IJsspatel. Ook wordt de Gouden IJscreatie uitgereikt aan de maker van de heerlijkste én mooiste coupe.

Twee ambachtelijke beurzen onder één dak

Gelijktijdig met Vakbeurs IJs-Vak vindt ook Vakbeurs Bakkersvak plaats. Dit enige complete evenement voor de hele Nederlandse bakkerijsector is ook absoluut een bezoekje waard. Uiteraard wordt er op de beursvloer veel aandacht besteed aan brood, maar ook banket, patisserie en chocolade komen ruimschoots aan bod. Wie weet wat voor inspiratie je tegenkomt voor een eventuele uitbreiding van je salon!  

IJs-Vak 2020

Scroll naar top