Vakbeurs IJs-Vak

IJs-Vak

IJs-Vak

Voor de ijsspecialist van nu, voor de ijsspecialist van morgen

De ijssector is groeiende. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Daarom willen wij met onze beurs niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium bieden. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om samen te werken. En door vakbeurs IJs-Vak te onderscheiden, zetten we de eerste stappen richting die samenwerking.

IJsvak20-Campagnebeeld-V1-HR-Bew-RGB

IJs-route op de beurs

Tijdens de beursdagen kun je de speciale ijs-route bewandelen. De stands die hierbij horen worden onderscheiden met het speciale IJs-Vak logo; zo is het voor jou duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-Vak staan! Zo zorgen wij dat deze twee vakbeurzen naadloos in elkaar overlopen en een compleet beeld van de gehele sector presenteren.

IJs-Vakwedstrijden

Dag 1: Het vakmanschap van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders

Tijdens onze eerste beursdag zullen er twee wedstrijden plaatsvinden. Eén zal gaan om het lekkerste Meesterlijke ijsje. Hierbij vormen de beursbezoekers de jury. De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders die allen een student aan hun zijde hebben. Zij zullen zich bezig houden met de Mystery Box. Van de inhoud moet een sorbet-of roomijsje gemaakt worden. Deze wedstrijden staan in het teken van zien én proeven.

Dag 2: Gouden IJsspatel 

De Gouden IJsspatel staat vol in het teken van het lekkerste sorbet kersenijs. Dit jaar gaat het allemaal even anders; voorafgaand aan de beurs zal er al een voorronde plaatsvinden. De deadline is op 27 januari. De uitkomst: 24 genomineerden komen strijden op onze beursmaandag. Alle genomineerden mogen live hun kersenijs nogmaals bereiden. Rond 17:00 diezelfde dag wordt de winnaar van de Gouden IJsspatel bekend gemaakt.

Dag 3: Gouden IJscreatie

Na een jaartje van de radar af geweest te zijn is de Gouden IJscreatie weer terug in 2020. Deze live wedstrijd draait om de mooiste coupe/creatie. Dit jaar is er een maximum van 24 deelnemers vastgesteld. Let dus goed op, want het kan mogelijk zijn dat je maar aan één van de twee wedstrijden deel kunt nemen.

Scroll naar top