Hét recept voor de zomer van team Bakkersvak & IJs-Vak

Beeld jezelf in op een aangename zomeravond, buiten met vrienden of met collega’s voor een zomerborrel. Alweer bier en wijn? Laten we eens een keer uitpakken. Corine Visser, Head of Cluster, geniet extra van een zelfgemaakte amaretto sour: “De citrus smaak in combinatie met de bitterkoekjes likeur maken het DE perfecte cocktail voor een warme zomeravond”. Bekijk hieronder het recept voor deze verkoelende cocktail:

Ingrediënten:

  • 50 ml amaretto (bijvoorbeeld Disaronno)
  • 40 ml citroensap (vers is het lekkerste)
  • 20 ml suikersiroop
  •  Angostura bitters
  • 1 eiwit
  • IJsblokjes

Extra benodigdheden:

  • Cocktail shaker
  • Sinaasappelschil voor de garnering
cocktail summer red berry drink beverage

Bereiding:

  1. Vul de shaker met de amaretto, citroensap, suikersiroop, Angostura en het eiwit.
  2. Shake het mengsel en voeg daarna ijsblokjes en shake vervolgens tot de shaker goed koud is. 
  3. Schenk met een cocktailzeef uit in een glas met ijsblokjes.
  4. Gebruik een dunne sinaasappelschil voor de garnering. 

Meer zomerse inspiratie opdoen?

Voor meer inspiratie en heerlijke recepten kun je terecht op onze website. Neem gerust een kijkje op de volgende pagina’s!

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top