Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar 2022

De kogel is door de kerk. Organisator Easyfairs heeft besloten proactief te werk te gaan en Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar op te schuiven naar 2022. Een hard gelag, daar gehoopt werd op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in 2021. “Het Corona virus vergt enorm veel aanpassingen in ons dagelijks leven, aanpassingen die ook invloed hebben op de organisatie van een ambachtelijke vakbeurs in maart 2021. Het primaire zintuig proeven staat bij ons centraal, iets wat wegvalt met de huidige mondkapjesplicht. Een waardig 10-jarig jubileum is daardoor onmogelijk geworden. In samenspraak met exposanten hebben wij besloten om Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar uit te stellen”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content bij Easyfairs.

Bakkersvak & IJsvak verplaatst in samenspraak met exposanten

De veiligheid en gezondheid van bezoekers, exposanten en het personeel staan centraal. Van den Nieuwenhuizen licht verder toe: “Wij waren goed voorbereid om Bakkersvak & IJs-Vak op een veilige en verantwoorde manier te kunnen organiseren, maar in de afgelopen weken veranderde de coronasituatie razendsnel. Wij willen onze ogen niet sluiten voor de actualiteit. Om die reden hebben we onze exposanten het alternatief voorgelegd om Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar te verplaatsen naar 6, 7 en 8 maart 2022. De overgrote meerderheid van de exposanten heeft een voorkeur aangegeven voor deze verplaatsing én wij respecteren deze wens uiteraard”.

De verplaatsing van Bakkersvak & IJs-Vak naar 6, 7 en 8 maart 2022 is daarmee een feit. “Wie had ooit kunnen denken dat we op Bakkersvak & IJs-Vak 2020 aan de vooravond stonden van een enorme zware periode die tot in het voorjaar van 2021 zou voortduren? Degene die daar toen zijn geld op had durven inzetten werd ongetwijfeld voor gek verklaard. Helaas is het nu wel de realiteit. Een realiteit waar wij allen hinder van ondervinden”, aldus van den Nieuwenhuizen.

Vakwedstrijden belangrijk onderdeel in 10-jarig bestaan

In 2022 worden ook de vakwedstrijden weer gehouden op de beursvloer in Gorinchem. “Eind 2020 hebben we met de woordvoerders uit de ambachtelijke ijsbranche al de intentie uitgesproken om de samenwerking voort te zetten. De ideeën die we op tafel hebben liggen zijn erg interessant en zullen we snel nader gaan uitwerken. Samen met de woordvoerders zullen we ook de digitale mogelijkheden bekijken om de winnaars van 2021 alsnog in het zonnetje te zetten. Hetzelfde geldt voor de Dutch Pastry Award, waar we in het verleden ook altijd een fijne samenwerking mee hebben gehad”, aldus van den Nieuwenhuizen.

Bakkersvak en IJs-Vak 2023 in nieuw jasje

Nadat de jubileumeditie in 2022 heeft plaatsgevonden richt de organisatie zich in 2023 op een ‘Bakkersvak & IJs-Vak 2.0’. “Tijdens het 10-jarig jubileum pakken we groots uit in de setting die bij ons publiek bekend is. In 2023 lanceren we een nieuwe vorm vak de beurs die toekomstbestendig is. Dit zal in de loop van dit jaar verder vorm krijgen. Een startdatum voor die editie hebben we al wel, dat is namelijk 5 maart 2023. Omcirkel die dus alvast in de agenda”, aldus van den Nieuwenhuizen.

Promotiematerialen

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top