Tijdens de dag van het ambacht op 11 maart in Gorinchem geven de leden van het Gilde van Meesterijsbereiders acte de présence

De wedstrijd om het meesterlijk ijsje
Zoals ieder jaar bedenken de Meester IJsbereiders een vernieuwend ijsje ter inspiratie aan hun collega’s in de ambachtelijke ijsbranche. Aan de bezoekers van de dag van het Ambacht, wat veelal collega ijsbereiders en anderen die dagelijks met smaak en sweets bezig zijn, de eer om al deze ijsjes  te proeven en te beoordelen. Zij bepalen dus welk ijsje er het lekkerst is en dat wordt uitgeroepen tot Meesterlijk ijsje van 2024. Vorig jaar heeft Luc Blok van IJssalon Luciano uit Wassenaar gewonnen. De uitdaging is; Welke Meester gaat hem opvolgen?

ijs content

Presentatie Vegan ijs door Meester IJsbereider Arco Kruik
Het thema van deze Dag van het ambacht is Vegan, van ingrediënt tot eindproduct en het proces daar naar toe. Arco Kruik, al jaren lid van het Gilde Meesterijsbereider en voormalig juryvoorzitter van de wedstrijden, legt in een presentatie uit hoe je ook een perfect vegan ijsje kunt maken. En wie zou dit nu niet van een SVH Meesterijsbereider willen leren.

Waar zijn de Meester IJsbereiders die dag te vinden?
Leden van het Gilde Meester IJsbereiders zijn op de stand van de VAIJ (de organisator van deze dag) te vinden om uitleg te geven over het traject naar het meesterschap. Een prestigieuze titel binnen de ambachtelijke ijsbranche waar ijsbereiders die uitgedaagd willen worden over geïnformeerd kunnen worden. Collega’s die deze uitdaging zijn aangegaan kunnen ambitieuze collega’s uitleggen hoe dat traject verloopt en waar ze moeten starten. Natuurlijk kun je deze Meesters ook met andere. ijs-gerelateerde, vragen bestoken. En zoals al jaren traditie is verzorgen de Meester IJsbereiders het ijsbuffet op de gala-avond waar deze dag mee afgesloten wordt. Hiermee wordt de samenwerking van de Meester IJsbereiders en de VAIJ bekrachtigd.

Over De Dag van het Ambacht
Op 11 maart 2024 vindt De Dag van het Ambacht plaats op Next Level in Evenementenhal Gorinchem waar inspiratie, innovatie en ambachtelijk vakmanschap centraal staat. Naast de samenwerkingen met het Dutch Pastry Team en de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders voor de realisatie van de ambachtelijke vakwedstrijden van dit jaar, staan een aantal experts uit de industrie voor jou klaar om jou nieuwe en/of alternatieve producten te laten proeven óf om jou mee te nemen in hun duurzame onderneming(en).

Gratis registreren voor De Dag van het Ambacht
In samenwerking met sponsoren en partners wordt de Dag van het Ambacht georganiseerd door de beursorganisatie van Bakkersvak en IJs-Vak. Registreer je hier gratis voor een bezoek:

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top