Bezoekersinformatie

AANDACHT VOOR ALLERGENENVRIJ, VEGAN EN DUURZAAM ONDERNEMEN

De vraag naar allergenenvrije en vegan producten blijft gestaag stijgen. Het publiek dat kiest voor alternatieven voor ‘gewoon’ brood, banket en ijs is allang niet meer alleen de consument met een allergie of intolerantie. Steeds meer mensen denken na over het milieu, zijn nieuwsgierig naar nieuwe producten of kiezen bewust met het oog op hun gezondheid. 

Inspelen op de wensen van deze steeds groter wordende groep consumenten is niet voor iedereen gesneden koek. Om jou en je ambachtelijke collega’s ook in 2024 te voorzien van de broodnodige informatie, hebben we De Dag van het Ambacht in het leven geroepen.  Samen met 24 sponsoren, die allemaal een lekkere proeftafel inrichten, proef jij hoe je mee kan gaan met de consument zonder concessies te doen op smaak en kwaliteit. Daarnaast bieden we ook een podium voor partijen die (duurzame) benodigdheden aanbieden om deze vegan en allergenenvrije producten tot stand te brengen. Denk aan grondstoffen, machines, enzovoort. 

Naast inspiratie bij de sponsoren, kun je live demonstraties van bekende patissiers en ijsbereiders volgen en krijg je de kans om aan exclusieve workshops deel te nemen. Neem vooral ook een kijkje bij de prestigieuze IJs-Vakwedstrijden, Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland.

10 proeftafels

6 ijsvitrines

Etalagebox

Netwerk Area

Gerenommeerde wedstrijden

KOM PROEVEN

Het sleutelwoord tijdens De Dag van het Ambacht is proeven! We kunnen je wel vertellen dat alternatieve producten goed en lekker zijn, maar wij snappen als geen ander dat jij als vakman wil weten wat je maakt én verkoopt. We richten 10 proeftafels in, waar onze sponsoren voor je klaarstaan met overheerlijke hapjes binnen ons thema. Ook staan er 6 ijsvitrines voor je klaar, kun je aanschuiven in de Netwerk Area en vergeet geen kijkje te nemen in de Etalage Box. Even alle nieuw opgedane inspiratie laten zakken? In het Ambachts Café koop je een lekker verfrissend drankje of lekkere lunch. Passend binnen het thema van de dag uiteraard! Krijg alvast een impressie van hoe de dag eruit komt te zien en bekijk onze plattegrond.

Klik op de plattegrond om een grotere versie te bekijken

VEGAN DEMONSTRATIES

Dutch Pastry Team bestaat 25 jaar! En daar hoort een speciale verrassing bij. Dutch Pastry Team en het team van De Dag van het Ambacht zetten deze bijzondere gebeurtenis extra kracht bij door twee bijzondere top-chefs naar het evenement te halen. Alexandre Bourdeaux en Marike van Beurden verzorgen op het podium van het Dutch Pastry Team allebei een unieke en inspirerende live demonstratie. Dat is nog eens een traktatie! 

alexandre bourdeaux

Alexandre Bourdeaux

Demo 'Vegan in confectionery'
met zijn passie voor chocolade is Alexandre al jaren actief in de sector. Kom kijken naar zijn demonstratie om de fijne vegan kneepjes van de top-chef met eigen ogen te zien!

marike van beurden

Marike van Beurden

Demo: 'Vegan in pastry’
Marike bijt zich samen met een bekende voedingswetenschapper vast in het plantaardige vraagstuk: hoe bieden we vegan opties aan zonder in te leveren op smaak en blijft het product tegelijk ook nog 'clean'. Neem vooral een kijkje bij haar inspirerende demonstratie!

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE

Op dit moment zijn we hard aan de slag de precieze invulling van De Dag van het Ambacht en het inhoudelijke programma af te stemmen. Wil je op de hoogte gehouden worden over dit nieuwe evenement? Houd dan vooral onze website in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media. 

PARTNER

Scroll naar top