Beste Bonbon van Nederland

Beste Bonbon van Nederland

prachtige chocoladewedstrijd

De ‘Beste Bonbon van Nederland’ is een prachtige chocoladewedstrijd, gestart in 2020. De wedstrijd is nu al een begrip in de bakkerij- en horecabranche in Nederland! Jaarlijks ontwikkelen leden van het Dutch Pastry Team een bonbonmal in samenwerking met Chocolate World. Met deze mal maken de deelnemers hun inzending voor de ‘Beste Bonbon van Nederland’. Het creëren, ontwikkelen en maken van een juiste bonbon is ware ambachtelijke kunst. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak.

De winnaar wint naast de officiële titel ‘Beste Bonbon van Nederland’ nog tal van andere mooie prijzen zoals; design ‘custom made’ wedstijdbokaal, bonbonmallen van Chocolate World en een exclusieve reportage.

dda24 bonbon crystal

De bonbons

Iedere deelnemer maakt gebruik van dezelfde bonbonmal. Dit jaar is dat The Crystal van Chocolat World. Ze moeten in totaal 24 identieke bonbons meenemen naar De Dag van het Ambacht. De vulling moet opgebouwd zijn uit twee smaken, die elk weer uit twee structuren moet bestaan. De helft van de bonbons wordt tijdens De Dag van het Ambacht tentoongesteld op een sokkel. De andere 12 worden blind gejureerd door een vakjury, die bestaat uit de leden van het Dutch Pastry Team en gastjury-leden. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens De Dag van het Ambacht. 

INSCHRIJVING GEOPEND

Deelnemen aan de Beste Bonbon van Nederland? Dat kan! Meedoen kan eenvoudig door op de site van Dutch Pastry Team het inschrijfformulier in te vullen. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Beste Bonbon van Nederland, zoals over de jurering, het reglement, de beoordelingscriteria of wil je je nog aanmelden voor de wedstrijd? Klik dan hier

PROGRAMMA DE DAG VAN HET AMBACHT

Naast de Beste Bonbon van Nederland zijn er nog meer dingen te ontdekken op De Dag van het Ambacht. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?

Scroll naar top