Beste Bonbon van Nederland

prachtige chocoladewedstrijd

De ‘Beste Bonbon van Nederland’ is een prachtige chocoladewedstrijd, gestart in 2020. De wedstrijd is nu al een begrip in de bakkerij- en horecabranche in Nederland! Jaarlijks ontwikkelen leden van het Dutch Pastry Team een bonbonmal in samenwerking met Chocolate World. Met deze mal maken de deelnemers hun inzending voor de ‘Beste Bonbon van Nederland’. Het creëren, ontwikkelen en maken van een juiste bonbon is ware ambachtelijke kunst. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak.

De winnaar wint naast de officiële titel ‘Beste Bonbon van Nederland’ nog tal van andere mooie prijzen zoals; design ‘custom made’ wedstijdbokaal, bonbonmallen van Chocolate World en een exclusieve reportage.

honore

De bonbons

Iedere deelnemer maakt gebruik van dezelfde bonbonmal. Dit jaar is dat de Honoré van Chocolat World. Ze moeten in totaal 24 identieke bonbons meenemen naar Bakkersvak. De vulling moet opgebouwd zijn uit twee smaken, die elk weer uit twee structuren moet bestaan. De helft van de bonbons wordt tijdens Bakkersvak tentoongesteld op een etalage tafel. De andere 12 worden blind gejureerd door een vakjury, die bestaat uit de leden van het Dutch Pastry Team en gastjury-leden. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Bakkersvak. 

PROGRAMMA dinsdag 7 maart

10:00 – 10:30 uur 

Inleveren bonbons door alle deelnemers

11:00 – 12:00 uur 

Jurering van de bonbons

13:00  uur 

Demo door Kiki Suijkerbuijk en Robin Hoedjes. Ze laten allerlei varianten van bonbons zien met de nieuwe bonbonvorm van het Dutch Pastry Team: Chrystal 

14:00 uur 

Demo door internationaal demonstrateur Bram Hullebroeck

15:00 – 15:30 uur 

Voorbereidingen voor prijsuitreiking

15:30 uur 

Prijsuitreiking De Beste Bonbon van Nederland

DUTCH PASTRY AWARD

Een dag eerder, op maandag 6 maart, vindt de prestigieuze Dutch Pastry Award plaats. Naast de wedstrijden zijn er op alle drie de beursdagen verschillende inspirerende demonstraties te volgen van patissiers van het Dutch Pastry Team. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Beste Bonbon van Nederland, zoals over de jurering, het reglement, de beoordelingscriteria of wil je je nog aanmelden voor de wedstrijd? Klik dan hier

ER IS ZOVEEL TE ZIEN

Naast de Beste Bonbon van Nederland zijn er nog veel meer dingen te ontdekken op Bakkersvak & IJs-Vak. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?

Scroll naar top