GORINCHEM – Bakkers, chocolatiers, ijsbereiders en patissiers kunnen op 9, 10 en 11 maart hun hart ophalen tijdens de komende editie van Bakkersvak en IJs-Vak in Gorinchem. In de afgelopen periode heeft de organisatie het beursconcept verrijkt met nieuwe area’s en een omvangrijk aanbod aan demonstraties om ‘echt praktisch aan de slag te gaan’. Daarnaast zijn er voor iedere tak meerdere vakwedstrijden bij te wonen en te beleven.
‘Met meer dan 140 exposanten en een zeer uitgebreid programma belooft deze editie een groot feest te worden. We hebben ons uiterste best gedaan om nog meer beleving en inspiratie aan te bieden. Zo hebben we met de komst van Contentpleinen ingespeeld op de workshopbehoefte van bezoekers. De Contentpleinen zijn speciaal ontworpen ruimtes naast de stands van exposanten die volledig zijn uitgerust met machines en materialen voor workshops en demonstraties. Hierdoor kunnen bezoekers niet alleen kennis opdoen, maar ook direct deelnemen aan praktische sessies’, zegt Sharon Haans, Content Coördinator van Bakkersvak en IJs-Vak.
Nu maakt de beursorganisatie ook bekend dat tijdens Bakkersvak dagelijks twee podcasts voor en over de bakkerij worden opgenomen onder de noemer ‘Kletskoek’. Aan de kletskoek podcasttafels van Pakhuis Marketing schuiven diverse experts uit de bakkersbranche aan, zoals Wim Kannegieter, Tamara Hoogerwaard, Frank van Eerd, Lucas Vermeulen, Peter Weegels, Frank Janssen, Hilco Wagenaar, Janet Borgesius, Wietse Schiere en Michel Schröder. Haans: ‘Wij hebben de handen ineengeslagen met Pakhuis Marketing om op deze wijze in gesprek te gaan met branchegenoten over verschillende interessante en relevante onderwerpen’. De opnames zijn op 9 maart om 11.00 en 12.00 uur, op 10 maart om 12.00 en 14.00 uur en op 11 maart om 12.00 en 13.00 uur.
Ook Bakery Institute is dit jaar weer aanwezig op Bakkersvak en IJs-Vak met een programma voor studenten. Ze gaan graag in gesprek met bakkers over de uitdagingen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Hoe kun je bijvoorbeeld blijven produceren met pure grondstoffen, ondanks personeelstekort? Hoe implementeer je meer plant-based grondstoffen in je assortiment? Wat zijn slimme manieren om efficiënter te werken en tegelijkertijd je eigenheid te behouden?
Speciaal voor mbo-studenten organiseert Bakery Institute tijdens de beurs een proeverij. Aan de hand van vier smakelijke producten verklappen ze de trends en inzichten van de afgelopen tijd. Het programma van Bakkersvak en IJs-Vak reikt nog verder, want er is ook een Smaak & Kennisplein en Het Marktplein. Bovendien is Het Boulangerieteam terug op Bakkersvak en IJs-Vak met onder meer de eerste editie van de Lekkerste croissant van Nederland. Ook het Dutch Pastry Team is aanwezig met vakwedstrijden, zoals de Beste Bonbon van Nederland en de Dutch Pastry Award 2025 met als thema ‘Vintage’.
Bakkersvak en IJs-Vak is te bezoeken op zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 maart 2025 van 10.00 tot 17.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Registreren is gratis met een code van een van de leveranciers. Schrijf je in en vind de laatste informatie op www.bakkersvak.nl.