In gesprek met: De Bakkende Brabander

De Bakkende Brabander: Ambachtelijke worstenbroodjes en Bossche Bollen

Vijf jaar geleden zaten de broers Michiel & Bart van Gaalen aan de keukentafel, met een biertje en zelfgebakken worstenbroodjes. Toen de buurman binnenstapte en een van de worstenbroodjes proefde was hij meteen verkocht. Iets later werden ook de Bossche bollen (ook wel chocolade bol of ‘sjeklade’ bol genoemd) aan het assortiment toegevoegd. Wat begon als hobby in eigen keuken groeide uit tot De Bakkende Brabander. Inmiddels toveren ze met hun ambachtelijke worstenbroodjes en Bossche bollen een glimlach op het gezicht van vele Nederlanders: ze zijn de enige bakker die gratis gekoeld levert in heel het land.

De Bakkende Brabander stelt een aantal zaken centraal bij hun bedrijfsvoering, namelijk de kwaliteit van hun producten, de goede logistieke dienstverlening, duidelijke communicatie naar de klanten en nette service. Verder staan ze open voor feedback vanuit de klanten om op allerlei vlakken te kunnen blijven groeien. Creatieve verzoeken? Geen opdracht is te gek! Dit stelt de bakkende broers in staat om flexibel te werk te gaan.

Michiel en Bart dragen ook hun steentje bij aan een goed deel, namelijk het Ronald Mcdonald Kinderfonds. Op dit moment denkt men erover om een concept te lanceren tijdens Koningsdag waarbij alle opbrengsten van deze actie naar dit goede doel gaan. Eerder was de Bakkende Brabander al sponsor van de Ronald McDonald HomeRun en HomeRide 2019 in Apeldoorn en Hilversum. De ruim 1400 deelnemers werden toen voorzien van heerlijke, warme worstenbroodjes.

Op de vraag of zij momenteel opvallende trends zien antwoordden de broers “De lastige COVID-19 periode heeft ervoor gezorgd dat meer werknemers thuiswerken. Dit biedt vanzelfsprekend een aantal voordelen vanuit de bedrijfsvoering, maar ook voor milieu, want dagelijks zijn hierdoor minder auto’s op de wegen”, aldus van Gaalen. “Anderzijds willen we als werkgever ook goed contact blijven houden met de werknemers. Het is belangrijk om hier een goed balans in te vinden”. Ter afsluiting van het gesprek werd nog een leuk detail gedeeld. De Bakkende Brabander is momenteel bezig met de ontwikkeling van plantaardige worstenbroodjes. Dit komt vooral voort vanuit de gedachten dat wanneer iedereen wat minder vlees zou eten, dit een enorme bijdrage zal leveren aan de vleesindustrie.

BB - Worstenbroodjes (1)
BB- Bossche Bollen

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top