Demo Area

Demo Area

kom naar de exclusieve masterclasses in de demo area

Op De Dag van het Ambacht staat de Demo Area centraal als een plek van inspiratie en educatie. Bezoekers hebben de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan exclusieve Masterclasses, waar ze hands-on ervaring kunnen opdoen en nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Elīna Vasiļevska van Bakels Senior B.V. zal de eerste Masterclass verzorgen over vegan en plant-based bakken. Tijdens deze sessie worden verschillende plantaardige producten van Bakels Group gepresenteerd, waaronder cake en koekjes, crèmes, chocolade truffels en Chockex, van klassieke banketbakkersproducten tot moderne inspiraties. Deelnemers krijgen de kans om een individuele taart samen te stellen en kunnen genieten van het proeven van de eindproducten. Deze gratis Masterclass vindt plaats van 11:00 tot 12:00 uur in de Demo Area.

Vervolgens geeft Arco Kruik, SVH Meester IJsbereider een Masterclass over vegan ijsbereiding. Het thema van deze Dag van het ambacht is Vegan, van ingrediënt tot eindproduct en het proces daar naar toe. Arco Kruik, al jaren lid van het Gilde Meesterijsbereider en voormalig juryvoorzitter van de wedstrijden, legt in zijn Masterclass uit hoe je ook een perfect vegan ijsje kunt maken. En wie zou dit nu niet van een SVH Meesterijsbereider willen leren. Mis deze kans niet om te leren van een expert op het gebied van ijsbereiding. Sluit jij aan bij deze masterclass van 12:15 – 12:45 uur?

Upfield verzorgt een interactieve workshop waar bezoekers wederom gratis aan deel kunnen nemen, van 13:00 tot 14:00 uur. Tijdens deze workshop kunnen deelnemers hun handen uit de mouwen steken en hun eigen plantaardige worteltaart maken met betercrème in plaats van botercrème. Ze zullen ontdekken hoe lekker plantaardige ingrediënten kunnen zijn, zonder concessies te doen aan smaak of prestatie. Mis deze kans niet om te ontdekken wat de wereld van vegan en plantaardig bakken te bieden heeft tijdens De Dag van het Ambacht.

hoe kan je deelnemen aan een masterclass?

bakels senior 1


 Als bezoeker schuif je tijdens de Dag van het Ambacht gratis aan bij een van de masterclasses. Per masterclass is er plek voor zo’n 25 personen, waardoor je veel interactie aan kan gaan met de gastchef. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de masterclasses om jouw plekje te bemachtigen!

programma demo area - 11 maart 2024

11:00 – 12:00 

Masterclass ‘Vegan bakken’ van Bakels – door Elina Vasilevska

12:15 – 12:45

Masterclass ‘Vegan IJsbereiding van Arco Kruik, SVH Meester IJsbereider

13:00 – 14:00

Masterclass ‘Maak je eigen plantaardige carrotcake en betercrème van Upfield, door Vincent van der Zalm

ER IS ZOVEEL TE ZIEN

Naast de activiteiten in deze Demo Area zijn er nog meer dingen te ontdekken op De Dag van het Ambacht. Benieuwd waar jij nog meer ambachtelijke inspiratie op kunt doen?

VEGAN DEMONSTRATIES

Bij een 25-jarig jubileum hoort een speciale verrassing. Dutch Pastry Team en het team van De Dag van het Ambacht zetten deze bijzondere gebeurtenis extra kracht bij door twee bijzondere top-chefs naar het evenement te halen. Alexandre Bourdeaux en Marike van Beurden verzorgen op het podium van het Dutch Pastry Team allebei een unieke en inspirerende live demonstratie. Dat is nog eens een traktatie!

alexandre bourdeaux

Alexandre Bourdeaux

Demo 'Vegan in confectionery'
met zijn passie voor chocolade is Alexandre al jaren actief in de sector. Kom kijken naar zijn demonstratie om de fijne vegan kneepjes van de top-chef met eigen ogen te zien!

marike van beurden

Marike van Beurden

Demo: 'Vegan in pastry’
Marike bijt zich samen met een bekende voedingswetenschapper vast in het plantaardige vraagstuk: hoe bieden we vegan opties aan zonder in te leveren op smaak en blijft het product tegelijk ook nog 'clean'. Neem vooral een kijkje bij haar inspirerende demonstratie!

Scroll naar top