
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
PERSBERICHT | IJsVak-Wedstrijden 2025: wie maakt het lekkerste ijs van Nederland?
GORINCHEM – Van zondag 9 tot en met dinsdag 11 maart 2025 vindt Bakkersvak en IJs-Vak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Drie dagen lang staat vakmanschap centraal, met als een van de hoogtepunten de IJsVak-Wedstrijden: de competitie waarin ambachtelijke ijsbereiders strijden om de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en een nominatie
Lees meer »
Nederlandse equipe bereidt zich voor op ‘Coupe du Monde 2027’
Na een indrukwekkende pauze van 15 jaar keert Nederland terug op de voorgrond van de internationale patisserie: Coupe du Monde de la Patisserie. De prestigieuze wedstrijd staat bekend als de Olympische Spelen van de patisserie. Haalt Nederland in 2027 opnieuw medailles binnen in Frankrijk? Wat houdt de wedstrijd in? De
Lees meer »
IJskoud succes: kies slim met de tips van Valmar Nederland voor IJsbereidingsapparatuur
Overweeg je te starten met zelf bereid schepijs? Ga dan bij het kiezen van jouw leverancier niet over één nacht ijs. Laat je goed informeren door collega’s, ijsbereiders en meerdere leveranciers. Het kiezen van een leverancier voor apparatuur voor ijsbereiding is een belangrijke beslissing die invloed heeft op de kwaliteit
Lees meer »
Bakkerij Schuld introduceert koolhydraatarm brood van bouwgraan
In 2023 werkte Bakkersvak en IJs-Vak met plezier samen met Bakkerij Schuld, een koploper op het gebied van duurzame bakkerijpraktijken. Tijdens het evenement dat jaar verzorgden Jan-Aart Schuld en Michel Schröder een inspirerende sessie in het kennistheater, waarin ze spraken over de ontwikkeling van hun energieneutrale bakkerij. Ze deelden innovatieve technieken,
Lees meer »
De toekomst van bakken: innovatieve technologie binnen de bakkers- en ijswereld
In de bakkerijsector gaan traditionele ambachten hand in hand met innovaties. In een wereld waar zowel bakkers als ijsmakers continu op zoek zijn naar manieren om hun processen te optimaliseren, zorgen slimme technologieën zoals IoT, augmented reality en robotica voor een ware transformatie. Op Bakkersvak en IJs-Vak 2025 wordt ook
Lees meer »
Verspillingsvrije Week 2024: samen tegen voedselverspilling in de bakkerij
Van 9 tot en met 15 september 2024 is het weer tijd voor de Verspillingsvrije Week, georganiseerd door een partners van Bakkersvak en IJs-Vak: de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBC). Dit doen zij in samenwerking met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Deze week draait om bewustwording en actie om voedselverspilling
Lees meer »
Toenemend potentieel voor baktarwe: een win-win voor boeren en bakkers
Het aandeel van Nederlands baktarwe in producten zoals brood kan de komende jaren aanzienlijk toenemen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Wageningen University & Research (WUR), uitgevoerd in opdracht van de PPS Nederlandse Baktarwe, een ketenproject waarbij ook het NBC betrokken is. Door een directe koppeling te leggen tussen de
Lees meer »
Inkoop efficiënt geregeld met Bakeplus E-commerce
Bakkers en ijsbereider ontzorgen, dat is waar Bakeplus voor staat. Maar waarmee ontzorgen ze klanten nou echt? Door gericht te kijken naar iedereen die actief is in onze branche van brood, banket en ijs, zagen ze dat de behoefte bij veel bedrijven op een breder vlak ligt dan alleen de
Lees meer »
