Interview met VANTIM

Tim van Beijnen van Bakkerij van Beijnen & Van Tim Patisserie; bakkerszoon en derde generatie binnen het familiebedrijf. Zijn ouders namen in ’88 de bakkerij over van zijn opa en oma en op vier jarige leeftijd wist Tim al dat hij hetzelfde pad wilde bewandelen. Uiteindelijk is hij zijn eigen weg gegaan, want zijn hart lag in de patisserie. Ook staat hij steevast op Bakkersvak bij Dobla en heeft hij onlangs een nieuw vooruitstrevend interieur opgeleverd in zijn winkel. Daar waren bij van Bakkersvak natuurlijk erg nieuwsgierig naar, dus besloten wij hem te interviewen.

Samen met zijn vader heeft Tim de eerst jaren brood en banket gebakken. Toen hebben ze besloten om op twee verschillende locaties te produceren; zijn vader brood en Tim banket. Ze kochten dan de producten van elkaar in om zo alsnog een volledig assortiment aan te bieden. Al zes jaar lang doet hij banket eigenhandig produceren.

Tim streeft voor out-of-the-box denken. Voor zijn nieuwe interieur was dit ook het belangrijkste aspect. Via Dobla is hij terecht gekomen bij Martijn van VAN STUK. ‘Ik heb alle partijen die interieur verzorgen gesproken, maar VAN STUK bood nét wat anders. Na de eerste tekeningen wist ik het; dit is wat ik zoek!’

Naast zijn banket bakkerij is hij ook verweven met het Innovatie Team bij Dobla. Elk jaar staat hij ook bij Dobla op de stand om demo’s te geven, kennis uit te wisselen en nieuwe mensen te ontmoeten. Zelf vindt hij beurzen erg belangrijk: ‘Bakkers hebben de zakken meel en bloem wel gezien, voor aanbiedingen hoef je niet naar de beurs te komen. Bakkersvak is de uitgelezen plek om kennis te delen en connecties te maken. Je leert er altijd wel iets.’ zegt hij.

‘Wij laten met ons team zien wat er out of the box allemaal mogelijk is als je de gebaande paden durft te verlaten.’ is de omschrijving van Van Tim op Instagram. Dit streven is per ongeluk ontstaan verteld Tim. ‘Toen ik bij pa en ma in de bakkerij werkte maakte ik voor een handjevol restaurants kant en klaar banket als dessert. Op een dag kwam ik in de keuken van een van de restaurants en trof mislukte macarons aan. Logisch dacht ik, want in een ruimte waar de luchtvochtigheid ongeveer 95% betreft kunnen deze macarons nooit lukken. Ik heb toen besloten om macarons te produceren en die te verkopen aan het restaurant.’ Sindsdien probeert Van Tim nieuwe dingen en oplossingen te zien in problemen of moeilijkheden. Ze streven naar overal inspiratie opdoen en door out-of-the-box te denken met mogelijkheden te komen.

Als laatste waren wij enorm benieuwd naar waar Tim het meest trots op is. Ondanks het feit dat hij dit een lastige vraag vond kon hij toch met een antwoord komen: ‘De erkenning en herkenning van leveranciers en klanten. Maar ook ons toekomst plan om een opleiding te starten ben ik enorm trots op.’ Het is volgens hem cruciaal om het boulangerie en patisserie level omhoog te laten gaan door middel van goede lessen aan te bieden. ‘Wij willen ons zo veel mogelijk specialiseren en producten maken waar we écht trots op kunnen zijn.’

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top