
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
In gesprek met: DutchHomemade zet Macarons in Nederland op de kaart
Mening macaron liefhebber weet Dutchhomemade inmiddels te vinden. Het bedrijf staat bekend om haar premium macarons, vers bereid schepijs, origine chocolade, smaakvolle cupcakes en heerlijke koffie. Wij spraken met Latif Allaoui, eigenaar van DutchHomemade Macarons & Ice-Cream en PastryXL BV (de distributie tak van DutchHomemade) en vroegen hem onder andere naar zijn succesvolle bedrijfsstrategie en waar zijn liefde voor macarons vandaan komt. Latif vertelt “DutchHomemade is in 2011
Lees meer »
In gesprek met Woertman Nederland en Valmar Nederland
Recent zijn we het gesprek aangegaan met Bakkersvak exposant Woertman Nederland & Valmar Nederland. Woertman Nederland is als gespecialiseerd leverancier van professionele horeca- en bakkerij apparatuur ruim 45 jaar actief op de Nederlandse markt. Het assortiment bestaat uit Sanomat slagroomautomaten, Zummo sinaasappelpersen, Vitamix blenders, Panasonic magnetronovens en Winterhalter vaatwassystemen. Het
Lees meer »
Veelgestelde vragen COVID-19
In de persconferentie van dinsdag 17 november j.l. heeft de overheid bekend gemaakt dat zij de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown opheffen. Dat betekent dat wij vanaf donderdag 19 november weer open mogen, omdat wij een zogeheten doorstroomlocatie zijn. Ook beurzen en congressen zijn vanaf donderdag 19 november weer toegestaan.
Lees meer »
Veelgestelde vragen COVID-19
Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 3 november j.l. waarin de overheid een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown heeft afgekondigd, ontvangen wij vragen wat dit betekent voor beurzen en andere samenkomsten, zoals congressen, vergaderingen en markten. Wij beogen jullie duidelijkheid te geven door de meest gestelde vragen hieronder te beantwoorden.
Lees meer »
Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs spreken intentie uit voor nieuwe samenwerking tijdens IJs-Vak 2021
Op 7, 8 en 9 maart 2021 staat Vakbeurs IJs-Vak op de kalender. De ambachtelijke ijsbranche heeft de intentie uitgesproken om komende editie voor het derde jaar op rij opnieuw een samenwerking aan te gaan.
Lees meer »
Check gratis je recepten voor melk- en roomijs op ijscalculator.nl
IJscentrum neemt een voorbeeld aan grote it-bedrijven en gaat ‘open source’. Het receptuurberekeningsprogramma IJscalculator staat online en wordt kostenloos beschikbaar gesteld. “Met het motto ‘Kennis delen is macht’ willen we laten zien dat we meer zijn dan alleen een opleider. We zijn een kennisinstituut”, vertelt manager Hidde de Brabander. De
Lees meer »


