
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
Vanille Madagascar: pure vanille met een missie
We zijn trots om Vanille Madagascar als nieuwe exposant te verwelkomen op Bakkersvak & IJs-Vak 2025! Bezoek hun marktkraam (stand MK16) op 9, 10 en 11 maart en ontdek de beste vanille rechtstreeks uit Madagascar – 100% natuurlijk, duurzaam en met een bijzondere missie. Over Vanille Madagascar Leoncine, geboren in
Lees meer »
Bakery Institute aanwezig op Bakkersvak en IJs-Vak: praat met ze over jouw uitdagingen!
Ook deze editie is Bakery Institute weer aanwezig op Bakkersvak en IJs-Vak! Ze gaan graag in gesprek met bakkers over de uitdagingen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Hoe kun je bijvoorbeeld blijven produceren met pure grondstoffen, ondanks personeelstekort? Hoe implementeer je meer plant-based grondstoffen in je assortiment? Wat
Lees meer »
Bakkerspraat tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025
Onder de noemer ‘Kletskoek’ worden tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025 dagelijks twee podcasts voor en over de bakkerij opgenomen. Ivo van Dijkhuizen en Mediapartner Bakkerswereld hebben de handen ineengeslagen en gaan tijdens Bakkersvak en IJs-Vak in gesprek met branchegenoten over verschillende interessante en relevante onderwerpen. Op stand H40 gaan Ivo
Lees meer »
Koelweb – NordCap Nederland presenteert innovaties op Bakkersvak en IJs-Vak 2025
Tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025 introduceert Koelweb – NordCap Nederland een reeks baanbrekende innovaties die bakkers, horeca en foodserviceprofessionals helpen om hun producten langer vers te houden, efficiënter te werken en duurzaamheid te bevorderen. Bezoek de stand van Koelweb en ontdek de nieuwste koel- en bewaartechnologieën, waaronder de revolutionaire Flantastic
Lees meer »
Woertman viert 50-jarig jubileum: bezoek ze op Bakkersvak en IJs-Vak!
Op 9, 10 en 11 maart 2025 vindt Bakkersvak en IJs-Vak plaats, hét evenement voor de ambachtelijke bakkerij- en ijsbranche. Dit jaar is het extra feestelijk, want exposant Woertman Nederland viert zijn 50-jarig jubileum! Woertman Nederland, opgericht op 2 april 1975, heeft zich de afgelopen halve eeuw ontwikkeld tot een
Lees meer »
PERSBERICHT | Eerste editie van lekkerste croissant van Nederland door Nederlands Boulangerie Team en Debic op Bakkersvak en IJs-Vak 2025
GORINCHEM – Tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025 wordt de lekkerste croissant van Nederland bekroond. Het Nederlands Boulangerieteam organiseert, samen met Debic (het professionele zuivelmerk van FrieslandCampina voor bakkers en patissiers), de wedstrijd ‘De lekkerste croissant van Nederland’. Ambitieuze bakkers kunnen hun croissants inleveren tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025. Een deskundige
Lees meer »
PERSBERICHT | Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland: topwedstrijden op Bakkersvak en IJs-Vak 2025
GORINCHEM – Van zondag 9 tot en met dinsdag 11 maart 2025 vindt Bakkersvak en IJs-Vak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Drie dagen lang staat vakmanschap centraal, met als een van de hoogtepunten de IJsVak-Wedstrijden: de competitie waarin ambachtelijke ijsbereiders strijden om de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en een nominatie
Lees meer »
Tips voor IJsvakwedstrijden 2025: zo bereid jij je perfect voor!
De IJsvakwedstrijden zijn dé kans om jouw vakmanschap en creativiteit te tonen. Of je nu deelneemt aan de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie of kans maakt op de prestigieuze titel IJssalon van het Jaar, een goede voorbereiding is essentieel. Waar begin je? Marcel Janssen, S.V.H. Meesterijsbereider, en Marjo van IJssalon
Lees meer »
