
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
Win een reportage in NBT Magazine van jouw bakkerij!
NBT Magazine is tijdens Bakkersvak aanwezig als exposant met als doel je als bakker te woord te kunnen staan met al je vragen. Wat mis je in onze uitingen qua informatie? Heb je iets gelezen in het magazine en heb je daar opmerkingen over? Wil je graag NBT Magazine elders
Lees meer »
Persbericht | Veganplein op Bakkersvak en IJs-Vak een feit met Bakels
GORINCHEM – Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats. Deze editie wordt een hele speciale, waarin zowel de organisatie van Bakkersvak en IJs-Vak als de exposanten flink uitpakken. Een vakbeurs voor ambachtelijke bakkers en ijsbereiders is niet compleet zonder aandacht voor
Lees meer »
Federatie Nederlandse Bakkerijsector: sámen bouwen aan duurzame toekomst
Focus op imago en personeel WAGENINGEN – De krachten in de bakkerijsector bundelen om zo actief bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van de ondernemingen in de Nederlandse bakkerijketen. En: er zorg voor dragen dat de bakkerijketen stevig is verankerd in de Nederlandse samenleving en daar bekend staat als
Lees meer »
Zekerheid in Energie. Bakkers kiezen voor Energie Portfolio Management
12 december 2022 – COMCAM Energie: een woord dat veel ondernemers in deze sector met afgrijzen horen. De energiecrisis komt hard binnen. Bakkers en toeleveranciers hebben behoefte aan zekerheid en stabiliteit. COMCAM biedt beide via Energy Portfolio Management. We leggen uit wat Portfolio Management is en welke voordelen het biedt
Lees meer »Licht uit, kaarsen aan: doe mee!
‘Licht uit, kaarsen aan’. Jij als bakker wil natuurlijk niets liever dan bakken. Op zaterdag 22 oktober worden de lichten in veel bakkerijwinkels gedoofd en de kaarsen aangestoken. Dit om aandacht te vragen voor het bestaansrecht van de bakkers, met de aangekondigde maatregelen gaat het licht namelijk helemaal uit. Het
Lees meer »
Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden
16 september 2022 – BakkersVakWedstrijden BakkersVakWedstrijden organiseert al jarenlang in november een wedstrijd voor ambachtelijke brood- en banketbakkers. Met trots kondigt het bestuur van de Stichting BakkersVakWedstrijden aan dat dit jaar, voor het eerst in de historie, de Nederlandse kampioenschappen Koekbakken, Banketbakken en Broodbakken georganiseerd worden op 8 en 9
Lees meer »
Goed ondernemerschap is kritisch in de spiegel kijken
VIA FIA Kenniscafé Het is van cruciaal belang dat de boodschap die je als bedrijf extern communiceert, klopt met wat er daadwerkelijk op je werkvloer gebeurt. Is dat niet het geval, dan vind je geen nieuwe medewerkers. Met deze tip trapte Jeroen van der Burgt van recruitmentbureau byspeld het VIA
Lees meer »

