Zekerheid in Energie. Bakkers kiezen voor Energie Portfolio Management

comcam

12 december 2022 – COMCAM

Energie: een woord dat veel ondernemers in deze sector met afgrijzen horen. De energiecrisis komt hard binnen. Bakkers en toeleveranciers hebben behoefte aan zekerheid en stabiliteit. COMCAM biedt beide via Energy Portfolio Management. We leggen uit wat Portfolio Management is en welke voordelen het biedt voor uw bedrijf.

Herkent u één van de volgende vragen?

● Nieuwe oven: kiest u voor gas of elektrisch?
● Energietarief: vastzetten of niet? En voor hoelang?
● Eigen opwek via zon of wind: is dat zinvol?
● Biedt congestiemanagement kansen?
● Koopt u rechtstreeks energie in? Of via een tussenpersoon?

Speelt één van deze vragen een rol bij uw bakkerij? Lees dan verder over de mogelijkheden van COMCAM.

Energie is een heet hangijzer geworden. Een verkeerd besluit kan grote gevolgen hebben.

Case Bakkerij Koppejan: gasoven v.s. elektrische oven

bakkerij koppejan (3)
Bakkerij Koppejan heeft vier vestigingen in Zeeland. Vers brood wordt gebakken in vier industriële gasovens. Twee ovens waren aan vervanging toe; een flinke investering en daarmee een financieel risico. Wat was wijsheid? Investeren in gasovens, elektrische ovens of toch een combinatie? Koppejan legde die vraag neer bij COMCAM.

De methode van COMCAM - een voorbeeld

COMCAM ontwikkelde een methode om de kosten per optie te berekenen. De berekening kwam tot stand via de oven-uren, het gasverbruik per brood, en zowel de actuele als toekomstige te verwachten contractprijzen. Via het advies van COMCAM werd uiteindelijk        € 200.000 in drie jaar tijd bespaard.

Energie Portfolio Management via COMCAM

COMCAM is strategisch adviseur op het gebied van energie. En COMCAM is energie portfolio manager. COMCAM zet samen met bedrijven een juiste energie-inkoopstrategie op. Op basis van die strategie koopt COMCAM energie in, op de juiste momenten, via meerdere energiebeurzen. Zo ontvangt elke bakkerij energiezekerheid.

     Analyse
Onze energiespecialisten combineren de situatie op de energiemarkt met de actuele situatie van uw bakkerij.

     Inkoopstrategie
Op basis van uw verbruik en wensen ontwikkelt COMCAM een toekomstbestendige energie-inkoopstrategie.

     Trading
COMCAM heeft de licentie om rechtstreeks te kunnen inkopen op energiebeurzen. Op het juiste moment. Tegen het juiste tarief.

     Risicobeheer
Onze zorgplicht loopt altijd door. Bent u klant, dan beperken we energierisico’s blijvend. We blijven strategisch adviseren en handelen.

dji 0188 (2)

Bezoek COMCAM op 5, 6 & 7 maart 2023 als exposant op Bakkersvak & IJs-Vak. Blijf via de nieuwspagina van Bakkersvak op de hoogte van de laatste nieuws rondom COMCAM. 

Alvast meer informatie inwinnen over COMCAM? Neem dan contact op met Janet van de Griend, Manager Business Development bij COMCAM via jvdg@comcamenergy.com of het algemene telefoonnummer van COMCAM via 0118 760 760. 

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top