Volg gepassioneerde patissiers tijdens vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland via livestream

GORINCHEM – Over een paar dagen is het zover: maandag 7 maart gaan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland om 9.45 uur van start in Evenementenhal Gorinchem, waarbij Easyfairs (organisator van Bakkersvak) de facilitator is. De wedstrijden zijn de gehele dag live te volgen via het YouTube kanaal van de Dutch Pastry Team. Welke deelnemers kan je op de voet volgen via de stream? En waar halen zij inspiratie vandaan?

Deelnemers dutch pastry award

Op maandag 7 maart nemen gepassioneerde patissiers deel aan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland. Zo ook Noa Vlemmix, die haar hart verloren heeft aan de patisserie. “Als potentieel winnaar van de Dutch Pastry Award wil ik anderen inspireren en laten zien dat als je je doel voor ogen houdt, je je doel kan bereiken. Mijn hoogste doel is om de wereld te laten zien dat patisserie een beleving kan zijn”, aldus Noa Vlemmix.

Ook Nina van Galen daagt zichzelf graag uit tijdens de Dutch Pastry Award. “Het geeft veel motivatie om je in te schrijven voor een wedstrijd om jezelf te blijven uitdagen en het beste te worden in je vak”, zegt Nina van Galen. Zij houdt social media in de gaten voor de nieuwste technieken en recepten. Met nog acht andere deelnemers gaan Nina en Noa strijden om een jaar lang de titel Beste Patissier van Nederland te mogen dragen.

beste bonbon van nederland

In de middag start de wedstrijd van de Beste Bonbon van Nederland; een prachtige chocoladewedstrijd die in 2020 gestart is. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. De winnaar krijgt een prachtige bokaal voor in de prijzenkast en een uitgebreide reportage in het seizoensmagazine Culinaire Saisonnier.

het programma op 7 maart 2022

Via het YouTube kanaal van de Dutch Pastry Team is de livestream vanaf 9.45 uur te volgen. De hele dag is er interactie met het publiek en er kan zoals ieder jaar gestemd worden op zijn of haar favoriete showstuk voor de publieksprijs.

  • 09:45 Start livestream! Terugblik opbouw showstukken Dutch Pastry Award
  • 10:00 Jurering showstukken Dutch Pastry Award
  • 11:00 Jurering taarten Dutch Pastry Award
  • 13.15 Terugblik opbouw van de Beste Bonbon van Nederland
  • 14:15 Jurering Beste Bonbon van Nederland
  • 15:30 Demonstratie Boudewijn Nijmeijer – Nieuwe Bonbonmal
  • 16:30 Bekendmaking top 5 Beste Bonbon van Nederland
  • 16:50 Prijsuitreiking Beste Bonbon van Nederland

          Gastjury: Tom van de Veen / Rudolph van Veen

  • 17:10 Prijsuitreiking Dutch Pastry Award

          Gastjury: Rudolph van Veen

Voor meer informatie en/of updates over het volledige programma, bekijk www.dutchpastryteam.nl.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top