Puur Hollands: Gewoon bijzonder brood van eigen bodem

Puur Hollands, is de naam van een nieuwe range busbroden, gemaakt van tarwe van Hollandse bodem. Het brood is ontwikkeld op basis van meel en bloem van de Waddenmolen, desem van Royal Steensma en met kennis en kunde van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Bakkers kunnen de grondstoffen of het totaalconcept verkrijgen via Beko Groothandel.

Inspelen op trend

Met Puur Hollands spelen de initiatiefnemers in op feit dat producten van eigen bodem – en dus met ‘een verhaal’, razend populair zijn. Én op het feit dat baktarwe van Hollandse bodem kwalitatief zo is verbeterd door een beter klimaat en betere tarwerassen, dat het een heerlijk, smaakvol, duurzaam, ambachtelijk brood oplevert. Een brood dat zich prima laat meten met brood van tarwe uit Duitsland en Frankrijk, stelt Frank Vogelzang van de Waddenmolen. “De tijd is rijp voor Puur Hollands: consumenten vragen om lokaal, en de kwaliteit van de baktarwe is er nu naar.”

Bijzonder brood

“Het is alledaags en bijzonder tegelijk”, omschrijft Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van Royal Steensma, Puur Hollands. “Alledaags omdat er sprake is van een busbrood, wat nog steeds het meest verkochte brood is. Bijzonder omdat het gemaakt is van actieve desem en tarwe uit Nederland.” Behalve het ‘lokale’ aspect spreekt ook de smaak tot de verbeelding, vindt Hillebrand. “De biologische desemcultuur is een échte smaakmaker en voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Daar­naast krijg je met deze desem een malse, spekkige kruim en beschikt het brood over een lekkere bite.”

Totaalconcept

Er zijn twee versies van Puur Hollands-busbrood: een witbrood en volkorenbrood, die beiden ook via de bollenkast geproduceerd kunnen worden. En sjabloon met de tekst ‘Puur Hollands’ completeert het totaalconcept, dat ‘panklaar’ via Beko Groothandel te koop is. Meer informatie is verkrijgbaar bij de adviseurs van Royal Steensma, Waddenmolen en Beko Groothandel.

Share this item

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top