Anne van Het IJscafé: “We hebben grootse plannen, waarmee we zomaar de meest unieke salon van Nederland kunnen worden.”

De vraag waar Het IJscafé z’n inspiratie vandaan haalt, spat van de kaart. De ene na de andere Italiaanse lekkernij komt voorbij. Of je nou zin hebt in een warm broodje, een high tea of een lekker ijsje: je vindt het allemaal bij de frisse en gezellige salon van Anne aan een gezellig marktplein in hartje Nunspeet.

Erin gerold

Met een achtergrond in de reclamewereld, ligt een toekomst in de ijsbranche niet per se voor de hand. Eigenlijk is het ook puur toeval dat Anne er destijds in gerold is: “Ik wilde het roer omgooien en ben in de horeca begonnen om m’n hoofd leeg te maken. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de ijsbranche. Een aantal jaar later begonnen vrienden Het IJscafé, en ze vroegen of ik aan wilde sluiten. Samen hebben we hard gewerkt om een succes te maken van het bedrijf.”

Inmiddels trekt Anne de kar zelf: “We hebben een hele frisse wind door de zaak laten waaien. Dat was eigenlijk ook het moment dat ik besloot deel te nemen aan de vakwedstrijden. Het IJscafé opnieuw op de kaart zetten, laten zien wat we in huis hadden.”

Red Fruits drip

Passie voor ambacht

Het IJscafé is naast een ijssalon ook een dagrestaurant. Dit maakt het soms zoeken naar een goede balans in waar je je energie, aandacht en ontwikkeling in wil steken. Anne: “Ik heb altijd hoge kwaliteitseisen gesteld aan alle producten die we leveren. Het liefst steek ik nog veel meer passie in de ijssalon, maar soms is het keuzes maken. Onze ambitie is om in de toekomst nog meer met uitsluitend natuurlijke grondstoffen te werken.”

88123922_2929591953770844_2282564917829566464_n

Het lekkerste kersenijs van Nederland

Soms gaan dingen niet zoals je ze had gepland. Daar kan Anne over meepraten: “Ik probeer altijd alles zo goed mogelijk voorbereid te hebben. Maar in de voorbereidingen voor de Gouden IJsspatel ging ineens van alles mis. Het begon al met de vriezer die het ineens niet meer deed op de dag van de voorselectie. Gelukkig was m’n ijs precies genoeg op temperatuur om door te mogen. Maar ook op de dag van de wedstrijd zelf had ik problemen met m’n koeling én stond er een enorme file op weg naar Gorinchem. Natuurlijk heb ik nog alles op alles gezet, maar ik kon me eigenlijk al niet meer voorstellen dat ik nog een kans maakte op de eerste plaats. Je kan je wel voorstellen hoe blij verrast ik was toen ik m’n naam omgeroepen hoorde worden en de winnaar bleek te zijn!”

Finalist IJssalon van het Jaar 2020/2021

En dan ben je ineens finalist van de prestigieuze prijs IJssalon van het Jaar 2020/2021. Anne: “Het is absoluut fantastisch om na één keer deelnemen aan de vakwedstrijden meteen mee te mogen dingen naar zo’n mooie prijs. Wat de uitslag ook wordt; we gaan absoluut vaker meedoen aan de IJs-Vakwedstrijden. We hebben grootse plannen, waarmee we zomaar de meest unieke salon van Nederland kunnen worden. Wie weet laten we ons waanzinnige concept volgend jaar opnieuw als finalist van de IJssalon van het Jaar zien aan de jury én de rest van Nederland!”

IJscafé, Ds. Martiniuslaan 6a, Nunspeet, 0341 25 47 48, www.hetijscafe.nl. Volg op social media of kijk op de site voor actuele openingstijden.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder om je gratis te registreren voor Bakkersvak & IJsvak op 5, 6 & 7 maart 2023. 

DEEL DIT BERICHT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top