
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
Doe mee aan het Burgemeestersontbijt en zet jouw bakkerij in de schijnwerpers
Als ambachtelijke bakker weet jij als geen ander hoe belangrijk een gezond ontbijt is en natuurlijk speelt brood daarbij de hoofdrol. Het Nationaal Schoolontbijt nodigt je daarom graag uit om deel te nemen aan het Burgemeestersontbijt. Van 8 tot en met 11 oktober krijgen kinderen en de burgemeester van jouw
Lees meer »
PERSBERICHT | Bakkersvak & IJs-Vak speelt in op workshop behoefte en introduceert Smaak & Kennispleinen
GORINCHEM — Bakkers, chocolatiers, ijsbereiders en patissiers staan erom bekend om te leren door te doen. Het was dan ook geen verrassing dat bezoekers van Bakkersvak & IJs-Vak in de afgelopen jaren steeds vaker de behoefte uitten naar meer praktische workshops en demonstraties. Om aan deze wens te voldoen, introduceert
Lees meer »
Vipam verwacht toename vraag naar vegan in 2025: Vegan is geen trend
De Dag van het Ambacht stond in het teken van vegan, allergenenvrij en duurzaam ondernemen. Vipam was aanwezig tijdens dit event als deelnemer aangezien het familiebedrijf zich naast het verlenen van service en innovatie, zich in deze tijd al druk oriënteert op vegan alternatieven.
Lees meer »
Beko-bedrijven: De gemaksgeneraties aan het woord
Van koffie to-go tot belegde broodjes en af en toe een frietje. De gemaksgeneraties (millennials en Generatie Z), die zijn opgegroeid in een tijd waarin kant-en-klaar óveral te vinden is, geven veel uit aan eten buiten de deur: gemiddeld 2.200 euro per jaar. Voor deze jongeren zijn ‘vlug, vers en
Lees meer »
Laat je ambacht zien; jouw bakkerij software regelt de rest
Op de Dag van het Ambacht was Marti Orbak Software aanwezig, een fusie tussen Orbak Automatisering en Marti IT die in 2010 tot stand kwam. Met ruim twintig jaar aan specialisatie en ervaring bundelden zij hun krachten onder één dak. Marti Orbak Software: kennis en ervaring onder één dak Marti
Lees meer »
Bakeware, ovens, machines en rvs maatwerk van EverBake Group
Op 11 maart 2024 vond de Dag van het Ambacht plaats tijdens de vakbeurzen Bakkersvak en IJs-Vak in Gorinchem. Dit jaarlijkse evenement is een hoogtepunt voor de bakkerijbranche, waar vakmanschap, innovatie en samenwerking centraal staan. Dit jaar was EverBake Group de trotse sponsor van deze speciale dag, waarmee zij hun
Lees meer »
Violife Professional: De laatste trends in bakkerswereld
Het landschap van de Nederlandse bakkerswereld verandert met een hoog tempo. Amerikaanse invloeden en vegan producten zorgen voor nieuwe recepten en een verandering in de vraag van de consument. Duurzaamheid en creativiteit lijken hierbij steeds belangrijkere pilaren te worden. Wij hebben hier de vijf grootste trends voor je op een
Lees meer »
Scoop IJsbereiding: van de ijsbereider, voor de ijsbereider
In maart 2024 stond Scoop IJsbereiding in de schijnwerpers tijdens de Dag van het Ambacht in de Evenementenhal Gorinchem. Bezoekers werden uitgenodigd om aan te schuiven bij de proeftafel en te genieten van de unieke smaken. Heb je ooit gedacht aan koude bereiding? Bij Scoop IJsbereiding helpen ze je om
Lees meer »
