
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
Bakery Institute op Bakkersvak en IJs-Vak 2025: passie voor vakmanschap en onderwijs
Tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025 was Bakery Institute aanwezig om bezoekers mee te nemen in de wereld van het bakkersambacht. Als particuliere opleider voor patisserie, boulangerie, viennoiserie, chocolaterie en ijsbereiding, richt Bakery Institute zich op iedereen met een passie voor bakken – van enthousiaste thuisbakkers tot professionals die hun vaardigheden
Lees meer »
Terugblik op het Dutch Pastry Team tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025
Tijdens Bakkersvak en IJs-Vak 2025 was het Dutch Pastry Team prominent aanwezig met indrukwekkende demonstraties, spannende wedstrijden en inspirerende patisseriecreaties. Gedurende drie dagen stonden vakmanschap en innovatie centraal op de beursvloer. Demonstraties – zondag 9 maart Op zondag gaven leden van het Dutch Pastry Team diverse demonstraties waarin zij hun
Lees meer »
Podcastprimeur op Bakkersvak en IJs-Vak: ‘Kletskoek’ brengt de bakkerijsector tot leven
Primeur op Bakkersvak en IJs-Vak 2025: voor het eerst werd de podcastreeks ‘Kletskoek’ gelanceerd, een initiatief van Ivo van Dijkhuizen van Pakhuis Marketing in samenwerking met Mediapartner Bakkerswereld. De reeks bestond uit zes inspirerende afleveringen, allemaal opgenomen tijdens de beurs, waarin branchegenoten met elkaar in gesprek gingen over actuele en
Lees meer »
Hendrik Wullums wint eerste editie ‘De lekkerste croissant van Nederland’
Tijdens Bakkersvak 2025 werd voor het eerst de prestigieuze wedstrijd ‘De lekkerste croissant van Nederland’ georganiseerd. Het Nederlands Boulangerieteam en Debic, het professionele zuivelmerk van FrieslandCampina, sloegen de handen ineen om ambitieuze bakkers uit te dagen hun allerbeste croissant te presenteren. De wedstrijd trok veel belangstelling en kende een indrukwekkende
Lees meer »
PERSBERICHT | Bakkersvak & IJs-Vak 2025 zet nieuwe standaard voor de branche
GORINCHEM – Bakkersvak & IJs-Vak 2025 heeft alle verwachtingen overtroffen. De laatste editie van het toonaangevende vakevenement voor de bakkerij- en ijsbranche bracht professionals uit het hele land samen in Evenementenhal Gorinchem op 9, 10 en 11 maart. De beursvloer bruiste van inspiratie, vakmanschap en innovatie. Bezoekers maakten kennis met
Lees meer »
PERSBERICHT | Bakkersvak en IJs-Vak 2025 staat in startblokken: nieuwe area’s, veel demo’s en tal van vakwedstrijden
GORINCHEM – Bakkers, chocolatiers, ijsbereiders en patissiers kunnen op 9, 10 en 11 maart hun hart ophalen tijdens de komende editie van Bakkersvak en IJs-Vak in Gorinchem. In de afgelopen periode heeft de organisatie het beursconcept verrijkt met nieuwe area’s en een omvangrijk aanbod aan demonstraties om ‘echt praktisch aan
Lees meer »
Dobla viert 75e verjaardag: ontdek de innovaties van 75 jaar Pastry Evolution & Chocolate Excitement
Dobla, de Nederlandse marktleider en global speler als het gaat om chocoladedecoraties, bestaat dit jaar 75 jaar. De officiële verjaardag is in oktober, maar het bedrijf viert dit speciale jubileum het hele jaar door. Onder andere op Bakkersvak en IJs-Vak op 9, 10 en 11 maart 2025 in Evenementenhal Gorinchem.
Lees meer »
IRCA Group breidt uit in Nederland: meer keuze, flexibiliteit en ondersteuning voor bakkers
Voor IRCA Group, het moederbedrijf van Dobla, is deze editie van Bakkersvak extra bijzonder. Niet alleen viert Dobla dit jaar haar 75 jarige jubileum, het bedrijf heeft nog meer nieuws: IRCA Group breidt haar activiteiten in Nederland flink uit. Dat betekent meer keuze, flexibele levering en een nog betere service
Lees meer »
