De Dag van het Ambacht breidt uit naar tweedaags vak- en netwerkevent

banner de dag van het ambacht

In 2026 vindt De Dag van het Ambacht opnieuw plaats in Evenementenhal Gorinchem, en voor het eerst als een tweedaags evenement. Op zondag 1 en maandag 2 maart staat alles in het teken van het ambacht, met volop ruimte voor vakinhoudelijke verdieping, demonstraties, inspiratie én ontmoeting. Waar Bakkersvak & IJs-Vak eens in de twee jaar […]

Tips voor IJsvakwedstrijden 2025: zo bereid jij je perfect voor!

ijsvakwedstrijden

De IJsvakwedstrijden zijn dé kans om jouw vakmanschap en creativiteit te tonen. Of je nu deelneemt aan de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie of kans maakt op de prestigieuze titel IJssalon van het Jaar, een goede voorbereiding is essentieel. Waar begin je? Marcel Janssen, S.V.H. Meesterijsbereider, en Marjo van IJssalon Florence delen hun waardevolle tips. […]

Nederlandse equipe bereidt zich voor op ‘Coupe du Monde 2027’

Na een indrukwekkende pauze van 15 jaar keert Nederland terug op de voorgrond van de internationale patisserie: Coupe du Monde de la Patisserie. De prestigieuze wedstrijd staat bekend als de Olympische Spelen van de patisserie. Haalt Nederland in 2027 opnieuw medailles binnen in Frankrijk? Wat houdt de wedstrijd in? De Coupe du Monde de la […]

IJskoud succes: kies slim met de tips van Valmar Nederland voor IJsbereidingsapparatuur

Overweeg je te starten met zelf bereid schepijs? Ga dan bij het kiezen van jouw leverancier niet over één nacht ijs. Laat je goed informeren door collega’s, ijsbereiders en meerdere leveranciers. Het kiezen van een leverancier voor apparatuur voor ijsbereiding is een belangrijke beslissing die invloed heeft op de kwaliteit van je product, de efficiëntie […]

Vipam verwacht toename vraag naar vegan in 2025: Vegan is geen trend

vipam vegan is geen trend

De Dag van het Ambacht stond in het teken van vegan, allergenenvrij en duurzaam ondernemen. Vipam was aanwezig tijdens dit event als deelnemer aangezien het familiebedrijf zich naast het verlenen van service en innovatie, zich in deze tijd al druk oriënteert op vegan alternatieven. 

Beko-bedrijven: De gemaksgeneraties aan het woord

Van koffie to-go tot belegde broodjes en af en toe een frietje. De gemaksgeneraties (millennials en Generatie Z), die zijn opgegroeid in een tijd waarin kant-en-klaar óveral te vinden is, geven veel uit aan eten buiten de deur: gemiddeld 2.200 euro per jaar. Voor deze jongeren zijn ‘vlug, vers en betaalbaar’ belangrijke aankoopmotieven. Maar wat […]

Laat je ambacht zien; jouw bakkerij software regelt de rest

marti orbak software

Op de Dag van het Ambacht was Marti Orbak Software aanwezig, een fusie tussen Orbak Automatisering en Marti IT die in 2010 tot stand kwam. Met ruim twintig jaar aan specialisatie en ervaring bundelden zij hun krachten onder één dak. Marti Orbak Software: kennis en ervaring onder één dak Marti Orbak Software is in 2010 […]

Bakeware, ovens, machines en rvs maatwerk van EverBake Group

tunnelofen entladung s

Op 11 maart 2024 vond de Dag van het Ambacht plaats tijdens de vakbeurzen Bakkersvak en IJs-Vak in Gorinchem. Dit jaarlijkse evenement is een hoogtepunt voor de bakkerijbranche, waar vakmanschap, innovatie en samenwerking centraal staan. Dit jaar was EverBake Group de trotse sponsor van deze speciale dag, waarmee zij hun toewijding aan de ambachtelijke bakkerijen […]

Violife Professional: De laatste trends in bakkerswereld

violife professional bakker

Het landschap van de Nederlandse bakkerswereld verandert met een hoog tempo. Amerikaanse invloeden en vegan producten zorgen voor nieuwe recepten en een verandering in de vraag van de consument. Duurzaamheid en creativiteit lijken hierbij steeds belangrijkere pilaren te worden. Wij hebben hier de vijf grootste trends voor je op een rijtje gezet. Amerikaanse invloeden De […]

Scoop IJsbereiding: van de ijsbereider, voor de ijsbereider

Scoop IJsbereiding

In maart 2024 stond Scoop IJsbereiding in de schijnwerpers tijdens de Dag van het Ambacht in de Evenementenhal Gorinchem. Bezoekers werden uitgenodigd om aan te schuiven bij de proeftafel en te genieten van de unieke smaken. Heb je ooit gedacht aan koude bereiding? Bij Scoop IJsbereiding helpen ze je om je recepten te optimaliseren en […]

Quality Guard biedt de tool voor inzicht in allergenen & voedselveiligheid

Tijdens De Dag van het Ambacht afgelopen 11 maart werd er ingespeeld op vegan en allergenenvrije productie. De groei in vraag naar deze producten wat ervoor zorgt dat een hoop ambachtelijke bakkers, patissiers en ijsbereiders het aanbod aanpassen, resulteert dat er vanuit deze ambachtelijke bereiders beheer en onderhoud nodig is voor allergenen en voedselveiligheid. Quality […]

Proef de zomer met Vink Fruitboerderij!

vink kersen fruit

De zomer staat nu echt bijna voor de deur. Daar horen (natuurlijke) zoete fruitsmaken bij. En zo is er naast het vaste assortiment Lekker Puur sappen, jams en sauzen van Vink Fruitboerderij vanaf nu ook de zomerse seizoensjam weer op de markt; de overheerlijke kersenjam.  De jam wordt bereid in de ambachtelijke fruitkeuken van Vink […]

De Pindakaaswinkel heeft als missie: pindakaas op het voetstuk dat het verdient

foto pindakaaswinkel

In maart 2024 stond de Pindakaaswinkel in de schijnwerpers tijdens de Dag van het Ambacht in de evenementenhal Gorinchem. Bezoekers werden uitgenodigd om aan te schuiven bij de proeftafel en te genieten van de unieke smaken. Het verhaal van de Pindakaaswinkel begon eenvoudig, aan de keukentafel waar Michiel begon te experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Als […]

De IJsVak-wedstrijden van meesterlijk niveau

11 03 2024 klein 401

Afgelopen 11 maart vonden de IJsVak-Wedstrijden plaats tijdens de eerste editie van De Dag van het Ambacht in Evenementenhal Gorinchem. Waaronder de wedstrijd om het lekkerste Meesterlijke IJsje van het Gilde van Meesterijsbereiders.

PERSBERICHT | Inschrijvingen IJsVak-Wedstrijden geopend

De Dag van het Ambacht - bakkersvak & ijs-vak - easyfairs IJsVak-Wedstrijden VAIJ

Op 11 maart 2024 vinden de IJsVak-Wedstrijden en het gala van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders plaats tijdens De Dag van het Ambacht op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Zowel leden als niet-leden zijn welkom voor een deelname aan de wedstrijden én bij het gala.

PERSBERICHT | Eerste partner voor De Dag van het Ambacht 2024: Bakels Senior

05 03 23 bakkersvak easyfairs liekevermeulen lv r0626 webres

GORINCHEM – De Dag van het Ambacht, een evenement gewijd aan het vieren van ambachtelijk vakmanschap, kondigt Bakels Senior als eerste partner aan voor de editie op 11 maart 2024 op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. “Dit partnership is een belangrijke stap in het versterken van de verbinding tussen ambachtelijke expertise en innovatieve ontwikkelingen in […]

PERSBERICHT | Bakkersvak en IJs-Vak introduceren De Dag van het Ambacht

20230306 bakkersvak joniisraeli 084 er5 0645

GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs kondigt met trots De Dag van het Ambacht aan. Een evenement waar geproefd kan worden, demonstraties, workshops en wedstrijden (Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar) gevolgd kunnen worden. De Dag van het Ambacht vindt plaats […]