
Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap
Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak
Lees meer »
Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken
Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,
Lees meer »
Volg gepassioneerde patissiers tijdens vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland via livestream
GORINCHEM – Over een paar dagen is het zover: maandag 7 maart gaan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland om 9.45 uur van start in Evenementenhal Gorinchem, waarbij Easyfairs (organisator van Bakkersvak) de facilitator is. De wedstrijden zijn de gehele dag live te volgen via het
Lees meer »
Puur Hollands: Gewoon bijzonder brood van eigen bodem
Puur Hollands, is de naam van een nieuwe range busbroden, gemaakt van tarwe van Hollandse bodem. Het brood is ontwikkeld op basis van meel en bloem van de Waddenmolen, desem van Royal Steensma en met kennis en kunde van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Gewoon, maar toch heel bijzonder.
Lees meer »
Vergrijzing in Nederland en Duitsland raakt voedselproducent
Vergrijzing verandert toekomstig consumptiegedrag Nederlandse en Duitse consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. 75-plussers vormen een steeds grotere markt voor voedselproducenten. Daarnaast consumeert de oudere van de toekomst vaker voedsel buitenshuis. De vergrijzing en een krimpende bevolking in veel EU landen hebben de komende decennia veel impact op
Lees meer »
Lintje voor Jacques Vos voor verdiensten in de ambachtelijke ijssector
LAREN – Vrijwel iedere ijsbereider in Nederland kent Jacques Vos en weet wat hij voor de Nederlandse ijsbereidingssector heeft betekend. Vos stond aan de wieg van het IJscentrum, dé school voor ijsbereiders. De branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum vindt een ‘lintje’ hiervoor op z’n plaats. Dat is gelukt: Vos ontving vandaag zijn
Lees meer »
Polar Express vormde inspiratie voor Dutch Pastry Award winnaar 2021 Joeri Vandekerkhove
Dinsdag 6 april stond volledig in het teken van de uitreiking van de Dutch Pastry Award 2021. Patissier Joeri Vandekerhove uit Harelbeke maakte het beste showstuk en sleepte de prestigieuze titel in de wacht. Hiermee is hij de tweede Belg die deze wedstrijd weet te winnen en was daarmee sterker
Lees meer »
IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021
De winnende ijssalon, IJsie Prima in de badplaats Callantsoog, scoort hoog op alle fronten. Zowel de vakjury als de inspecteur voedselveiligheid zijn erg onder de indruk van het familiebedrijf van de broers Kees en Ties Baars en hun ouders. Het oordeel: “Een goed georganiseerde onderneming. De zin om hier ijs
Lees meer »


