Skip to content
Evenementenhal Gorinchem
7, 8 & 9 maart 2027
  • Praktische informatie
    • Pers
    • Ons team
    • Duurzaamheid
  • Contact
  • My Easyfairs
  • Nederlands
  • Praktische informatie
    • Pers
    • Ons team
    • Duurzaamheid
  • Contact
  • My Easyfairs
  • Nederlands
Bakkersvak & IJs-Vak logo
  • Home
  • Onze deelnemers
    • Deelnemers
    • Producten
    • Innovaties
    • Deelnemers nieuws
    • Vacatures
  • Exposanten info
    • Ik ben exposant
      • My Easyfairs
      • Easyfairs NL app voor exposanten
      • Promoot je beursdeelname
      • Tips & Tricks
      • Deelnemen Smaak & Kennisplein
    • Ik wil exposant worden
      • Waarom deelnemen?
      • Terugblik
      • EasyGo
      • Smaak & Kennisplein
      • Boek een stand
  • Bezoekers info
    • Waarom bezoeken?
    • Terugblik
    • Voor wie?
      • Ambachtelijke bakkerij
      • Industriële bakkerij
      • Ambachtelijk ijs
      • Horeca & Catering
    • Easyfairs NL app voor bezoekers
    • Smart Badge bezoeker
  • Nieuws
  • De Dag van het Ambacht
  • Home
  • Onze deelnemers
    • Deelnemers
    • Producten
    • Innovaties
    • Deelnemers nieuws
    • Vacatures
  • Exposanten info
    • Ik ben exposant
      • My Easyfairs
      • Easyfairs NL app voor exposanten
      • Promoot je beursdeelname
      • Tips & Tricks
      • Deelnemen Smaak & Kennisplein
    • Ik wil exposant worden
      • Waarom deelnemen?
      • Terugblik
      • EasyGo
      • Smaak & Kennisplein
      • Boek een stand
  • Bezoekers info
    • Waarom bezoeken?
    • Terugblik
    • Voor wie?
      • Ambachtelijke bakkerij
      • Industriële bakkerij
      • Ambachtelijk ijs
      • Horeca & Catering
    • Easyfairs NL app voor bezoekers
    • Smart Badge bezoeker
  • Nieuws
  • De Dag van het Ambacht
Boek een stand

Nieuws

  1. Home
  2. Nieuws
Prijsuitreiking IJsVak-Wedstrijden
Algemeen nieuws

Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap

Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak

Lees meer »
12 november 2025
Robèrt van Beckhoven inauguratie
Algemeen nieuws

Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken

Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,

Lees meer »
17 september 2025
Grensland Eline van der Wal
Algemeen nieuws

Grensland op Bakkersvak & IJs-Vak: inspireren, proeven en verbinden

Na twee jaar stond Grensland dit voorjaar met veel enthousiasme weer op Bakkersvak & IJs-Vak. Het bedrijf, bekend om zijn brede assortiment zuivel-, ijs- en patisserieproducten, greep de kans om

Lees meer »
8 september 2025
Beursnieuws

Volg gepassioneerde patissiers tijdens vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland via livestream

GORINCHEM – Over een paar dagen is het zover: maandag 7 maart gaan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland om 9.45 uur van start in Evenementenhal Gorinchem, waarbij Easyfairs (organisator van Bakkersvak) de facilitator is. De wedstrijden zijn de gehele dag live te volgen via het

Lees meer »
24 februari 2022
Beursnieuws

Nieuwe datum Bakkersvak & IJs-Vak

GORINCHEM – De komende editie van Bakkersvak en IJs-Vak die gepland staat op 6, 7 en 8 maart 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt noodgedwongen verplaatst naar 16, 17 en 18 oktober 2022.

Lees meer »
31 januari 2022
10 tips & tricks

Instagram bakken: Hoe doe je dat?

Ook als bakker ontkomt je er tegenwoordig niet aan om jouw creaties op social media te zetten. Lees hier 11 tips over hoe jij je het beste op Instagram kan profileren.

Lees meer »
23 november 2021
Exposanten nieuws

Puur Hollands: Gewoon bijzonder brood van eigen bodem

Puur Hollands, is de naam van een nieuwe range busbroden, gemaakt van tarwe van Hollandse bodem. Het brood is ontwikkeld op basis van meel en bloem van de Waddenmolen, desem van Royal Steensma en met kennis en kunde van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Gewoon, maar toch heel bijzonder.

Lees meer »
28 september 2021
Beursnieuws

Vergrijzing in Nederland en Duitsland raakt voedselproducent

Vergrijzing verandert toekomstig consumptiegedrag Nederlandse en Duitse consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. 75-plussers vormen een steeds grotere markt voor voedselproducenten. Daarnaast consumeert de oudere van de toekomst vaker voedsel buitenshuis. De vergrijzing en een krimpende bevolking in veel EU landen hebben de komende decennia veel impact op

Lees meer »
16 juli 2021
IJs

Lintje voor Jacques Vos voor verdiensten in de ambachtelijke ijssector

LAREN – Vrijwel iedere ijsbereider in Nederland kent Jacques Vos en weet wat hij voor de Nederlandse ijsbereidingssector heeft betekend. Vos stond aan de wieg van het IJscentrum, dé school voor ijsbereiders. De branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum vindt een ‘lintje’ hiervoor op z’n plaats. Dat is gelukt: Vos ontving vandaag zijn

Lees meer »
28 april 2021
In gesprek met

Polar Express vormde inspiratie voor Dutch Pastry Award winnaar 2021 Joeri Vandekerkhove

Dinsdag 6 april stond volledig in het teken van de uitreiking van de Dutch Pastry Award 2021. Patissier Joeri Vandekerhove uit Harelbeke maakte het beste showstuk en sleepte de prestigieuze titel in de wacht. Hiermee is hij de tweede Belg die deze wedstrijd weet te winnen en was daarmee sterker

Lees meer »
9 april 2021
IJs

IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021

De winnende ijssalon, IJsie Prima in de badplaats Callantsoog, scoort hoog op alle fronten. Zowel de vakjury als de inspecteur voedselveiligheid zijn erg onder de indruk van het familiebedrijf van de broers Kees en Ties Baars en hun ouders. Het oordeel: “Een goed georganiseerde onderneming. De zin om hier ijs

Lees meer »
1 april 2021
« Previous Page1 … Page11 Page12 Page13 Page14 Page15 … Page18 Next »

DE DAG VAN HET AMBACHT

1 & 2 maart 2026
10:00 tot 17:00 uur
Next Level in Evenementenhal Gorinchem 

Meer informatie

Bakkersvak & IJs-Vak

7, 8 & 9 maart 2027
10:00 tot 17:00 uur
Evenementenhal Gorinchem 

VOLG ONS!

Facebook-f Instagram Linkedin-in
Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle evenementen van Easyfairs 

by Easyfairs

©2025 All rights reserved

Algemene voorwaarden, cookie policy en privacybeleid

Het ambacht blijven proeven, beleven en versterken

Ook in 2026 het ambacht proeven, beleven én versterken?

Dat kan op 1 en 2 maart tijdens De Dag van het Ambacht! Een kleinschalig en smaakvol evenement voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders, waarbij proeven centraal staat.

Ontmoet collega’s, bezoek de vakwedstrijden, doe nieuwe ideeën op en laat je zintuigen prikkelen.

Ga naar de website